Így készül a világ legjobb shakshuka-ja három lépésben

Egy Michelin-csillagos német séf, Julia Komp a karantén alatti otthonfőzés népszerűsítésére osztotta meg egyik kedvenc receptjét.

A Közel-Kelet lecsójaként ismert shakshuka könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, ráadásul harminc perc alatt egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kaliforniai paprika feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csili apróra vágva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 40 dekagramm hámozott paradicsomkonzerv
  • egy kis csokor petrezselyem
  • 5 tojás
  • 10 dekagramm fetasajt
  • 10 dekagramm csicseriborsó (konzerv)
  • 5 dekagramm fekete olívabogyó
  • pirospaprika, köménymag, koriander, őrölt feketebors

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a csilit! Pirítsuk le kissé, majd tegyük hozzá a paradicsompürét is!
  2. Fűszerezzük ízlésünk szerint, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a paprikát is! Főzzük addig, amíg a paradicsom levének jelentős része el nem párolog! Tegyük bele a csicseriborsót, az olivát és a fetát is!
  3. Amikor tökéletesen megfőtt a paprika, üssük rá a tojásokat, de ne keverjük el! Hagyjuk, hogy egyben süljenek meg! Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

Így készül a világ legegyszerűbb almás süteménye

Húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni.

(Fotó: Getty Images)

michelin-csillag | gasztronómia | recept | konyha | izrael

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom