Close
Így lehet síelni akár kánikulában is Budapesten

Így lehet síelni akár kánikulában is Budapesten

Nyit a főváros első teremsípályája, a Skienergie Budapest.

Nincsenek itthon hatalmas hegycsúcsaink, de a lécen csúszás élményét azért szerencsére jó néhány helyen átélhetjük. Az egyik legújabb lehetőséget a Városliget szomszédságában működő, május 21-től nyílt napokkal készülő Skienergie Budapest jelenti, ami ugyan nem egy klasszikus havas lejtő, cserébe az év bármely időszakában használható.

Egy harminc fokban megdöntött szőnyeges szimulátorpályáról van szó, és mielőtt fanyalogni kezdenénk, gyorsan idézzük a szakértők véleményét:

szerintük a szőnyeg sokkal inkább visszaadja a havas síelés élményét, mint a műanyag borítással, plusz a felvonózással sem veszítünk időt.

Ahogy a honlapon olvasható leírásból kiderül, legfőbb előnye, hogy begyakorolható rajta a tökéletes testtartás, továbbá lelassíthatóak vele a kanyarok, lehet gyakorolni a súlypontáthelyezést, a lécek közötti terhelést is. Szakképzett teremsípálya-szakoktatók tartják az egyéni órákat, illetve a tanfolyamokat, a kezdőknek és haladóknak egyaránt egy rugalmas korlát segít, hogy csak a lábmunkára koncentrálhassanak.

Kevés olyan sport létezik, amellyel a nyári időszakban edzésben lehet tartani azokat az izomcsoportokat, amiket a síeléskor használunk – ezen a pályán mindez megoldható.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: sieljbudapesten.hu)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom