Close
Így lehet síelni akár kánikulában is Budapesten

Így lehet síelni akár kánikulában is Budapesten

Nyit a főváros első teremsípályája, a Skienergie Budapest.

Nincsenek itthon hatalmas hegycsúcsaink, de a lécen csúszás élményét azért szerencsére jó néhány helyen átélhetjük. Az egyik legújabb lehetőséget a Városliget szomszédságában működő, május 21-től nyílt napokkal készülő Skienergie Budapest jelenti, ami ugyan nem egy klasszikus havas lejtő, cserébe az év bármely időszakában használható.

Egy harminc fokban megdöntött szőnyeges szimulátorpályáról van szó, és mielőtt fanyalogni kezdenénk, gyorsan idézzük a szakértők véleményét:

szerintük a szőnyeg sokkal inkább visszaadja a havas síelés élményét, mint a műanyag borítással, plusz a felvonózással sem veszítünk időt.

Ahogy a honlapon olvasható leírásból kiderül, legfőbb előnye, hogy begyakorolható rajta a tökéletes testtartás, továbbá lelassíthatóak vele a kanyarok, lehet gyakorolni a súlypontáthelyezést, a lécek közötti terhelést is. Szakképzett teremsípálya-szakoktatók tartják az egyéni órákat, illetve a tanfolyamokat, a kezdőknek és haladóknak egyaránt egy rugalmas korlát segít, hogy csak a lábmunkára koncentrálhassanak.

Kevés olyan sport létezik, amellyel a nyári időszakban edzésben lehet tartani azokat az izomcsoportokat, amiket a síeléskor használunk – ezen a pályán mindez megoldható.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: sieljbudapesten.hu)

nyár | | fedett | budapest | skienergie

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram