Close
Fedett sípályája még nem volt Amerikának – egészen mostanáig

Fedett sípályája még nem volt Amerikának – egészen mostanáig

Jó dolguk van a New York-i síelőknek: mostantól el sem kell hagyniuk a komfortzónájukat, ha lesiklásra vágynak: megnyílt Észak-Amerika első fedett síparkja.

New Jerseyben, közelebbről East Rutherfordban, az American Dream megaméretű bevásárlóközpontjában húzták fel a régóta várt létesítményt. A pályát egész évben meg lehet hódítani, ugyanis a legmelegebb időszakban is nyitva tart – másik nagy előnye, hogy tombolhat odakint akármilyen szélvihar, vagy eshet szakadatlanul az eső, bent nem kell tartani az időjárás viszontagságitól.

A négyhektárnyi havas területen elhelyezkedő Big Snow-t négy sílift szolgálja ki, lejtőjének legmeredekebb pontja huszonhat fokos.

Összesen ötezer-ötszáz tonnányi hóval borították be, de a hőmérséklet szabályozásának köszönhetően nem kell tartani az olvadástól, ha pedig szükséges, óránként 4,4 tonna havat tudnak újonnan előállítani.

A helyszínen természetesen lehet felszerelést kölcsönözni, a kezdők beiratkozhatnak sísuliba, de igénybe vehetnek privát oktatót is, továbbá magánjellegű rendezvényekre is kibérelhető a Big Snow bizonyos része. A profiknak építettek egy akadályokkal teli kisebb parkot, ahol különféle trükköket gyakorolhatnak.

Az ötszáz főt befogadó síparkot délelőtt tíz órától este tízig lehet élvezni két órára harminc, négy órára ötven dollárért, a dj-nek köszönhetően alkalmanként zenei aláfestéssel.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Big Snow)

Close