Close
Fedett sípályája még nem volt Amerikának – egészen mostanáig

Fedett sípályája még nem volt Amerikának – egészen mostanáig

Jó dolguk van a New York-i síelőknek: mostantól el sem kell hagyniuk a komfortzónájukat, ha lesiklásra vágynak: megnyílt Észak-Amerika első fedett síparkja.

New Jerseyben, közelebbről East Rutherfordban, az American Dream megaméretű bevásárlóközpontjában húzták fel a régóta várt létesítményt. A pályát egész évben meg lehet hódítani, ugyanis a legmelegebb időszakban is nyitva tart – másik nagy előnye, hogy tombolhat odakint akármilyen szélvihar, vagy eshet szakadatlanul az eső, bent nem kell tartani az időjárás viszontagságitól.

A négyhektárnyi havas területen elhelyezkedő Big Snow-t négy sílift szolgálja ki, lejtőjének legmeredekebb pontja huszonhat fokos.

Összesen ötezer-ötszáz tonnányi hóval borították be, de a hőmérséklet szabályozásának köszönhetően nem kell tartani az olvadástól, ha pedig szükséges, óránként 4,4 tonna havat tudnak újonnan előállítani.

A helyszínen természetesen lehet felszerelést kölcsönözni, a kezdők beiratkozhatnak sísuliba, de igénybe vehetnek privát oktatót is, továbbá magánjellegű rendezvényekre is kibérelhető a Big Snow bizonyos része. A profiknak építettek egy akadályokkal teli kisebb parkot, ahol különféle trükköket gyakorolhatnak.

Az ötszáz főt befogadó síparkot délelőtt tíz órától este tízig lehet élvezni két órára harminc, négy órára ötven dollárért, a dj-nek köszönhetően alkalmanként zenei aláfestéssel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Big Snow)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom