Close
Fedett sípályája még nem volt Amerikának – egészen mostanáig

Fedett sípályája még nem volt Amerikának – egészen mostanáig

Jó dolguk van a New York-i síelőknek: mostantól el sem kell hagyniuk a komfortzónájukat, ha lesiklásra vágynak: megnyílt Észak-Amerika első fedett síparkja.

New Jerseyben, közelebbről East Rutherfordban, az American Dream megaméretű bevásárlóközpontjában húzták fel a régóta várt létesítményt. A pályát egész évben meg lehet hódítani, ugyanis a legmelegebb időszakban is nyitva tart – másik nagy előnye, hogy tombolhat odakint akármilyen szélvihar, vagy eshet szakadatlanul az eső, bent nem kell tartani az időjárás viszontagságitól.

A négyhektárnyi havas területen elhelyezkedő Big Snow-t négy sílift szolgálja ki, lejtőjének legmeredekebb pontja huszonhat fokos.

Összesen ötezer-ötszáz tonnányi hóval borították be, de a hőmérséklet szabályozásának köszönhetően nem kell tartani az olvadástól, ha pedig szükséges, óránként 4,4 tonna havat tudnak újonnan előállítani.

A helyszínen természetesen lehet felszerelést kölcsönözni, a kezdők beiratkozhatnak sísuliba, de igénybe vehetnek privát oktatót is, továbbá magánjellegű rendezvényekre is kibérelhető a Big Snow bizonyos része. A profiknak építettek egy akadályokkal teli kisebb parkot, ahol különféle trükköket gyakorolhatnak.

Az ötszáz főt befogadó síparkot délelőtt tíz órától este tízig lehet élvezni két órára harminc, négy órára ötven dollárért, a dj-nek köszönhetően alkalmanként zenei aláfestéssel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Big Snow)

egész évben | fedett | sípálya | amerika | new jersey

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram