Close
Ilyen életed sípályája egy vulkánnal a háttérben

Ilyen életed sípályája egy vulkánnal a háttérben

Ha igazi síelős kalandra adjuk a fejünket, érdemes nagyban gondolkodni, és elszakadni az öreg kontinenstől, majd megcélozni a nagy vizeken túli világot. Ajánlunk öt nagyszerű síterepet Észak- és Dél-Amerikából, no meg olyan, nem szokványos területekről, mint Dél-Korea vagy Japán. 

Beaver Creek, USA

A nyolcvanas években beüzemelt, három sívilágbajnokságnak otthont adó coloradói Beaver Creek egy utolsó puzzle-darabig tökéletesen összeillesztett síparadicsom, ahol még a járdák is fűtöttek. Minden délután háromkor “cookie time” van, azaz frissen sült finomságokkal kényeztetik a megfáradt sízőt, aki ha esetleg néhány órára lecsatolná még a lécet, vezetett túrákon barangolhatja be a hegyoldalakat. Közel nyolc négyzetkilométernyi területet vár felfedezésre, melyekre huszonöt lift segít eljutni. Éjfélkor rendre friss hófuvallatokkal frissítik a pályákat.

Eagle Point, USA

A családias jellegű, negyven pályával és öt felvonóval felszerelt resort több különlegességgel szolgál. Egyrészt a hatszáz hektáros területet maximum kétszáz főig kibérelhetjük akár a baráti társaságunknak, másrészt este nem muszáj az itteni bárokban kortyolgatni a forró italokat, mivel Las Vegas mindössze húszpercnyi helikoptertúrára fekszik. Persze az egész napos siklást követően Eagle Pointban is kellemesen el lehet lazulni, amihez remek választás a szabadtéri pezsgőfürdőjük.

Jonpjong, Dél-Korea

Háromszor választották meg Dél-Korea legjobb síterepének a tekintélyes World Ski Awardson, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a kontinens egyik csúcsáról van szó. Mivel a tavalyi téli olimpiai játékok egyik házigazdájaként szerepelt, mind a sípályák, mind a létesítmények a legmagasabb szintet képviselik. A harmincegy pályát tizenöt lift szolgálja ki, sötétedés után pedig golfszimulátorban vagy biliárdszalonban lehet lezárni pihenésképp a napot.

Niszeko, Japán

Egy zsúpfedeles házzal odébb, Ázsia egyik rejtett gyöngyszemén járunk, ahol az a furcsaság is megeshet, hogy több ausztrál síoktatóval felvonózunk, mint japánnal. Az egyik leghavasabb hely a világon, évente átlagosan tizenöt méternyi hó zúdul az üdülőterületre, melyek négy szektorra oszlanak, de mindegyik megközelíthető egy nagy sílifttel. Ázsia legszélesebb és legváltozatosabb terepei találhatóak itt, így nem csoda, hogy számos síző és snowboardos bakancslistáján szerepel Niszeko neve.

Caviahue, Argentína

Az Andok szívében található Caviahue elsősorban a tájegység látnivalói miatt tűnik kihagyhatatlannak. Patagóniában lesiklás közben bármikor belefuthatunk ugyanis egy csobogó forrásba, egy türkizkék színű tóba, vagy egy háttérben szunnyadó vulkánba. A tizenegy lifttel üzemelő huszonhárom pályán egészen sokáig elhúzódik a szezon, így Argentína és Chile határán akkor is szánthatjuk a havat, ha a szomszédok már hazamentek.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom