Close
Ezzel az egyetlen trükkel minden eddiginél finomabb lesz a magyarok legkedvesebb nyári salátája

Ezzel az egyetlen trükkel minden eddiginél finomabb lesz a magyarok legkedvesebb nyári salátája

Az uborka tökéletes nyári zöldség, hiszen frissítő, ropogós és enyhe íze miatt változatosan elkészíthető. Az uborka lehet mellékszereplő, de fő alkotóeleme is egy szezonális salátának. Például a klasszikus uborkasalátának, amely az egyik legnépszerűbb kísérője egy sor magyar fogásnak.

Ahhoz, hogy az uborka salátát készíthetjük tejföllel vagy anélkül, egy dolog biztos: minden esetben érdemes felhasználás előtt a szeletelt uborkát megsózni és a felesleges vizet leitatni róla.

Ezzel az egyszerű praktikával sokkal intenzívebbé válhat az uborkasaláta íze.

Az uborka sózása és lecsepegtetése megnövelheti az előkészítési időt, mégis kulcsfontosságú lehet. A lesózott zöldséget akár húsz-harminc percig is pihentethetjük további felhasználás előtt, majd bátran le is öblíthetjük, hogy eltávolítsuk róla a sót. Felhasználás előtt hasonlóan érdemes lesózni a tökfajták közül

a cukkinit és a padlizsánt is, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsuk belőle.

Érdemes finomra őrölt sót használni a folyamathoz. A legjobb választás a himalája só, mivel az nyomokban kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, így egészségesebb alternatívának számít.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

tökéletes | trükk | tipp | recept | uborkasaláta

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram