Close
Így még nem láttuk a Momét

Így még nem láttuk a Momét

Jaksa Bálint fotók helyett most filmet készített.

Jaksa Bálint fotográfusról már nem egyszer írtunk a Roadsteren, főként azért, mert szakértő módon örökít meg kortárs építészeti alkotásokat. Legújabb munkája is az építészethez kötődik, igaz, ezúttal nem fotókban, hanem mozgóképben gondolkodott.

Így írt maga az alkotó a projektről:

“Egy régi álmom vált valóra, amikor egy barátommal sikerült összehozunk a sok szempontból is első közös filmünket. Pár éve foglalkoztatott a téma, hogy a fotózás mellett mozgóképpel is foglalkozzam, és ahogy egyre több épület közelébe jutottam, úgy kezdett erősödni a vágy, hogy filmet is alkothassak róluk.

Minden egy tavaly nyár végi közös bringázás során kezdődött, akkor kérdeztem rá először Kriston Csaba barátomnál, hogy érdekli-e egy merőben más téma azoktól, amikben akkoriban forgatott. Filmes témákban tapasztalt róka, és az építészet őt is mindig érdekelte, így nem volt nehéz döntés számára, hogy megpróbáljunk-e egy közös projektet, aminek témája a MOME épület együttese.

Az ötletek közös eredetűek voltak, Csabi pedig a szakmai részt, én pedig az építészeti látásmódot tettem hozzá. Az egész napos forgatás után alig vártuk, hogy elkészüljön az első vágat, és nem sokkal később megoszthassuk veletek a kész alkotást.”

jaksa bálint | építészet

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram