Close
Így moziznak nyáron csónakból a párizsiak

Így moziznak nyáron csónakból a párizsiak

Sajnos úgy néz ki, hogy a Covid–19 jó ideig az életünk része marad. Megértjük, ha emiatt sokan nem mernek még beülni a négy fal közé például egy zárt moziba – nekik itt egy remek alternatíva, ha Párizsban járnak. 

Július 18-án nyitott meg a Cinéma sur l’Eau, vagyis a Mozi a vízen, melynek keretében elektromos csónakokból lehet nézni a Szajnán a filmeket.

A program ingyenes, ám a férőhelyek száma korlátozott:

összesen harmincnyolc darab, két-, illetve hatszemélyes csónakból nyílik lehetőségük elvezni az óriásvászon és a vízen ringatózás előnyeit a sorsolással kiválasztott nyerteseknek.

A kevésbé szerencséseknek sincs azonban okuk a búslakodásra, mert a parton felállított százötven nyugágy egyikét időben elfoglalva nem maradnak le semmiről. A nyitónapon egyébként a Szabadúszók című vígjátékot vetítették.

Az MK2 Cinemas által szervezett esemény a francia fővárosban 2002 óta minden évben megrendezett Paris Plages nevű nyári programhoz kapcsolódik, amikor is ideiglenes strandokat alakítanak ki a városban pálmafákkal, medencékkel, napernyőkkel.

Elisha Karmitz, az MK2 Cinemas igazgatója elmondta, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutassák az embereknek, továbbra is élvezhetik a közös filmezést, a mozik nyitva vannak, Párizs pedig egyike a világ mozifővárosainak.

Az biztos, hogy egy szabadtéri filmnézés jóval élvezetesebb és kötetlenebb, már csak azért is, mert nem kell két órán keresztül szájmaszkot viselni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom