Close
Így moziznak nyáron csónakból a párizsiak

Így moziznak nyáron csónakból a párizsiak

Sajnos úgy néz ki, hogy a Covid–19 jó ideig az életünk része marad. Megértjük, ha emiatt sokan nem mernek még beülni a négy fal közé például egy zárt moziba – nekik itt egy remek alternatíva, ha Párizsban járnak. 

Július 18-án nyitott meg a Cinéma sur l’Eau, vagyis a Mozi a vízen, melynek keretében elektromos csónakokból lehet nézni a Szajnán a filmeket.

A program ingyenes, ám a férőhelyek száma korlátozott:

összesen harmincnyolc darab, két-, illetve hatszemélyes csónakból nyílik lehetőségük elvezni az óriásvászon és a vízen ringatózás előnyeit a sorsolással kiválasztott nyerteseknek.

A kevésbé szerencséseknek sincs azonban okuk a búslakodásra, mert a parton felállított százötven nyugágy egyikét időben elfoglalva nem maradnak le semmiről. A nyitónapon egyébként a Szabadúszók című vígjátékot vetítették.

Az MK2 Cinemas által szervezett esemény a francia fővárosban 2002 óta minden évben megrendezett Paris Plages nevű nyári programhoz kapcsolódik, amikor is ideiglenes strandokat alakítanak ki a városban pálmafákkal, medencékkel, napernyőkkel.

Elisha Karmitz, az MK2 Cinemas igazgatója elmondta, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutassák az embereknek, továbbra is élvezhetik a közös filmezést, a mozik nyitva vannak, Párizs pedig egyike a világ mozifővárosainak.

Az biztos, hogy egy szabadtéri filmnézés jóval élvezetesebb és kötetlenebb, már csak azért is, mert nem kell két órán keresztül szájmaszkot viselni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

film | csónak | szajna | párizs | párizs plázs

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom