Close
Igen szigorú szabályok betartásával lehet csak látogatni Párizs jelképét

Igen szigorú szabályok betartásával lehet csak látogatni Párizs jelképét

Június 25-én nyit újra az Eiffel-torony.

A turistalátványosságot egyelőre csak a második emeletig lehet majd látogatni, és csak gyalog lehet felmenni, a maszkviselés pedig tizenegy éves kortól kötelező lesz.

“A Covid–19 miatt három hónap zárvatartás után – ami a leghosszabb volt a második világháború óta –, az Eiffel-torony 2020. június 25-én újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt” – jelent meg a tornyot működtető vállalat internetes oldalán.

A bejelentés szerint egyszerre csak korlátozott számú látogatót engednek majd fel, csak egy irányban lehet majd közlekedni a toronyban: a keleti lépcsőn felfelé, a nyugatin pedig lefelé.

A torony csúcsa egyelőre zárva marad azért, hogy ne szoruljanak össze túl sokan a második emeletről felfelé vezető szűk liftekben. A működtető cég szerint azonban még a nyár folyamán a legfelső szintre is fel lehet majd jutni.

Az internetes jegyfoglalás kezdetének dátumát hamarosan közlik, a látogatóknak azt tanácsolják, vegyék meg előre a belépőket az internetes oldalon.

Párizs leghíresebb, 324 méter magas turistalátványossága március 13. óta van zárva, de a fényei nem aludtak ki: az általános karantén alatt minden este nyolc órakor – amikor a franciák az ablakba kiállva tapssal köszöntötték az egészségügyi dolgozókat –, az Eiffel-tornyon a Merci (Köszönet) felirat jelent meg, majd olyan üzenetek, amelyek arra bíztatták az embereket, hogy maradjanak otthon. Május 8-án Szerencse, hogy itt vagytok felirat kíséretében egészségügyi dolgozók és önkéntesek portréit vetítették ki a toronyra felerősített óriásképernyőre.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom