Close
Így segíthetsz a balatoni kistermelőknek

Így segíthetsz a balatoni kistermelőknek

Ajándékozz hazait!

“Fedezd fel a helyi, balatoni, badacsonyi termelőket, és vásárolj tőlük karácsonyra!” – olvasható a Gasztrohegy Badacsony felhívása a Facebook-oldalukon. A #vegyelbadacsonyit és #vegyelbalatonit hashtaggel futó kampány arra buzdít, hogy fogjunk össze a helyi termelőkért és a helyi termékekért. A posztban számos ajándékötletről írnak, a termékek megvásárlásával sokat segíthetünk a helyi termelőknek, kézműveseknek.

Ilyen például a Cornides természetes és strapabíró kenyérzsákjai és textiltermékei, melyeket Cornides Ágnes és Simonyi Zsolt Badacsonytomajban készítenek szitanyomással. Képzőművészként maguk is tervezik a termékeiket. Válogathatunk egyedi, kézzel készített kerámiatárgyak közül (Krisz Ceramica), a Pécselyi manufaktúrában, hévízi termálvíz felhasználásával készülő szappanokból (Zádor szappan), vagy ott vannak az Ábrahámyhegyről érkező kézműves szörpök, lekvárok és egyéb izgalmas alapanyagok is (kóstoltál már csilis-csokis szamóca dzsemet?).

További ajándékötletekért ide érdemes kattintani. 

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Pixabay)

Badacsony | helyi | balaton | termelők | ajándék

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram