Így született meg a világ egyik legismertebb logója

Ismered? Persze, hogy ismered.

Milton Glaser 1929-ben született Bronxban, első gyerekkori emlékei a nácizmus és a holokauszt elől menekülő európaiakhoz kötődnek. Az ötvenes évektől grafikusként dolgozó férfit 1977-ben kérte fel New York városa, hogy készítsen egy olyan logót, amely segít felpörgetni a turizmust, és javítja a lakók morálját. Nem volt könnyű feladat, mivel a hetvenes években a várost gazdasági válság sújtotta, a bűnözés virágkorát élte, manapság ugyan már elképzelhetetlen, de például a Times Square és környéke prostituáltakkal, stricikkel, dílerekkel és pornómozikkal volt tele.

Ebben az időszakban alkotta meg Glaser a korszak hangulatával teljesen ellentétes energiákat beindító I<3 NY logót, ami azóta sem tűnt el a New York-i utcákról, ott van pólókon, kulcstartókon, autók, boltok ablakában, röviden beleszövődött a város lelkének színes és komplex szövetébe.

video | new york | logó | milton glaser

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom