Close
Ilyen borokat igyunk a kedvenc sorozatainkhoz

Ilyen borokat igyunk a kedvenc sorozatainkhoz

Vígjátékhoz pezsgő vagy prosecco passzol!

A Sonoma megyei borászok elnökeként Karissa Kruse szenvedélyesen rajong minden iránt, aminek köze van a borhoz. Mivel a kaliforniai hölgy valószínűleg sokunkkal egyetemben rengeteg időt tölt otthon, volt ideje elgondolkodni azon, milyen tévéműsorhoz milyen bor passzol a leginkább. Mivel egy igazi szakértőről van szó, érdemes megfontolni a tanácsait, és akár próbát is tenni velük! Mi még annyit tettünk hozzá, hogy egy-egy konkrét hazai példát is ajánlunk a borfajta mellé.

Vígjáték: valami szénsavas

Mindannyian szeretjük az olyan könnyed és mókás sorozatokat, mint a The Big Bang Theory vagy a Jóbarátok, ezekhez pedig remekül passzolnak a sokoldalú, buborékos italok, állítja Kruse. A jó pezsgőkben, habzóborokban egyensúlyban van a pezsgés és a frissítő savak. Egy olyan italról beszélünk, ami szerinte nem veszi túl komolyan magát, ráadásul a pezsgőktől megmagyarázhatatlan módon ünnepi hangulatba kerülünk. Egyszerűen tökéletes ital az olyan időkre, amikor egy kis jókedvre van szükségünk.

Roadster-tipp: Béla és Bandi gyöngyözőbor, 2018

Horrorhoz ropogós fehér

Mondjuk sauvignon blanc. Aki nem rettegett eleget mostanában, és olyan izgalmas thrillerekre vagy horrorokra vágyik, mint a Stranger Things vagy a Walking Dead, válasszon egy Sauvignon Blanc-t! Ez a bor száraz és ropogós, pont, mint a legtöbb karakter az ilyen ijesztgetős filmekben, vallja Kruse, ráadásul elég könnyű ahhoz, hogy délután is elkortyoljon belőle egy-két pohárral az ember.

Roadster-tipp: Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2019

Valóságshow-k? Újabb fehér

Bár új műsorok jelenleg nem készülnek, de azért sok valóságshow-t lehet elcsípni a tévében. Ezekhez nyissunk ki egy chardonnay-t, tanácsolja Kruse. Ez a fajta ugyanolyan sokszínű, mint a reality tévéműsorok. Találjuk meg a kedvencünket!

Roadster-tipp: Konyári Chardonnay 2019

Romantikus filmekhez rózsaszín kell

Elveszett jelentés? Az angol beteg? Időről időre? A válasz csak egy lehet: rozé. Ez a fajta nemcsak a színében passzol ehhez a műfajhoz, hanem ízjegyeiben is: sok a gyümölcs bennük, összességében pedig egy olyan bor, ami segíthet nekünk is romantikus hangulatba kerülni.

Roadster-tipp: Dúzsi kékfrankos rozé 2019

Ha akció, akkor pinot

Most indult a Westworld harmadik évada, ahhoz például kifejezetten passzol egy könnyű pinot noir, legalábbis Kruse szerint. Ez a fajta sokrétű és finom, ami egyszerre tud mély és intenzív lenni, ráadásul tele van olyan vonzó ízekkel, amik valósággal lerohanják az embert. Gyümölcsös és buja ital, mondja Kruse, ami tökéletesen illik egy autós üldözéshez vagy egy világuralomra törő robotinvázióhoz.

Roadster-tipp: Bott Frigyes Pinot Noir 2016

Drámák: CS

Kruse szerint egy jó Cabernet Sauvigon már önmagában olyan, mint egy mozgalmas dráma, ráadásul kevés fajta érhet a nyomába. Harsány, testes, gazdag, intenzív és komplex, amit érdemes olyan mellékszereplővel együtt kóstolni, mint például egy jó sajttál. Nyissunk ki egy palackkal a Gomorrah vagy a Devs új része mellé!

Roadster-tipp: Sauska Cabernet Sauvignon 2017

pezsgő | rozé | chardonnay | bor | pinot noir

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram