Close
Indukciós főzőedények, hogy végre élvezet legyen a főzés

Indukciós főzőedények, hogy végre élvezet legyen a főzés

Milyen előnyei vannak az indukciós főzőlapoknak? Mennyire biztonságos a használatuk? Mennyire egyszerű a tisztán tartásuk? Milyen főzőedényekkel használhatóak az indukciós főzőlapok? Mutatjuk a válaszokat!

 

Nem véletlen, hogy az indukciós főzőlapok egyre népszerűbbek napjainkban. Számos előnnyel rendelkeznek, amelyek csak akkor érvényesülnek igazán, ha megfelelő indukciós edényekben történik a főzés.

 

Milyen előnyei vannak az indukciós főzőlapoknak?

 

Az indukciós főzőlapok egyik legfőbb előnye, hogy biztonságosak, mivel nincs nyílt láng. Nem kell attól tartani, hogy valaki megégeti a kezét a használatuk közben. A felület csak akkor forrósodik fel, ha edény kerül rá. A biztonsághoz az is hozzájárul, hogy az elérhető funkciók között szerepel a gyerekzár is. Mivel az indukciós főzőlapok elegánsak, enyhén fényesek és feketék, minden konyhai dizájnhoz passzolnak.

 

Továbbá lehetővé teszik a gyors és egyszerű hőmérséklet-változtatást, hogy a főzés valóban élmény legyen. A kiváló hatásfoknak köszönhetően gyorsabb a főzés az indukciós főzőlapokon, mint a gázos változatokon. Energiamegtakarítás szempontjából is kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen minimális hőveszteséggel jár a használatuk. Ráadásul a tisztításuk is gyerekjáték. Azonban arra ügyelni kell, hogy súrolni nem szabad, és kerülni kell a súrolópaszták használatát is, mivel megkarcolhatják az indukciós főzőlapok felületét.

 

Milyen főzőedényekkel használhatóak az indukciós főzőlapok?

 

Az indukciós főzőlap nyújtotta előnyök csak akkor érvényesülnek, ha megfelelő indukciós főzőedényeket használunk. A főzőedény készülhet kerámiából, acélkerámiából, öntött alumíniumból, kovácsolt alumíniumból és rozsdamentes acélból egyaránt. A lényeg, hogy jó hővezető bevonattal rendelkezzen és tapadásmentes legyen.

 

Legyen szó nyeles edényről, fazékról, tejmelegítőről vagy éppen egy teljes edénykészletről, a Fackelmann Shop edények kínálatában mindenki megtalálja, amit keres. Olyan csúcsminőségű termékek széles választékát kínálja, melyek nélkülözhetetlenek a konyhában.

 

Az indukciós technológia magához a hőfejlesztéshez mágneses energiát alkalmaz

 

Az indukciós főzőedények lényegében mágnesezhetőek. Erre azért van szükség, mert az indukciós technológia magához a hőfejlesztéshez mágneses energiát alkalmaz. További fontos tulajdonságuk, hogy az aljuk nem gömbölyödő, hanem teljesen egyenes. Mi történik, ha olyan edény kerül az indukciós főzőlapra, mely nem használható rajta? Semmi. Ha például egy jénait helyezünk rá, nem indul el a melegedési folyamat, hideg marad az indukciós főzőlap.

 

Érdemes minden egyes használat előtt ellenőrizni a főzőedények alját, hogy mentesek legyenek a szennyeződésektől. Erre azért van szükség, mert a szennyeződések megkarcolhatják az indukciós főzőlapok felületét.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Alternatív rezsicsökkentési megoldás: spóroljunk hőszivattyúval!

Aminosavak, amelyekre a szervezetnek szüksége van

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom