Close
Indul a legizgalmasabb hazai történetek podcastje

Indul a legizgalmasabb hazai történetek podcastje

A Higlights of Hungary egy előremutató kezdeményezés, amely immáron hetedik éve gyűjti Magyarország olyan értékteremtő és inspiráló történeteit, melyek nagyobb reflektorfénybe helyezve kisebb közösségek, vagy akár az egész társadalom számára pozitív hatással bírnak.

Célja egy olyan felület megteremtése, ahol az érték – kategóriák nélkül – találkozik a szakmaisággal és a publikummal. A podcast ezzel a szellemiséggel igyekszik körüljárni a projekttel kapcsolatos témákat, kurátorokat, jelölteket és egyéb, a témához kapcsolódó szereplőket laza, de szakmai alapú diskurzusok sorozatában. A beszélgetések során persze rengeteg társadalmi, illetve kreatív szcénával kapcsolatos és éppen aktuális fontos kérdést is megvitatnak.

Nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni! Robert Capa

A podcast első adásának témája a Highlights of Hungary történetének elmesélése mentén ennek a Capa-mondásnak a megfejtése és értelmezése lenne, hiszen erről szól maga kezdeményezés is. Vajon kimondható-e az a tétel, amit Capa mond, hogy mi, magyarok mások vagyunk, hogy a mi kreativitásunk máshogy és másból táplálkozik? Mi az, ami megkülönböztet (a nemzetközi palettán), és mi az, ami azonossá és egy tőről fakadóvá teszi az összes hazai projektet és ügyet?

A nyitóepizódban Remete Tibor, a Higlights of Hungary alapítója, Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője és Highlights of Hungary-kurátor, valamint Szendrő Péter, a 81font Architecture&Design alapítója, belsőépítész beszélgetnek az indulásról, értékekről, kreativitásról, komfortzónáról és még sok, napjainkban fontos kérdésről.

 

A következő adásban, szeptember 17-én Turán Eszter, a BPunderground dokumentumfilm-sorozat társrendezője és producere, a MovieBar alapítója, és Prieger Zsolt újságíró, producer, az Anima Sound System vezetője beszélgetnek majd Szub/kultúrákról. A hetente-kéthetente jelentkező podcastekben Fábián Barbara kérdezi a vendégeket.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, az első epizód errefelé található.

Ez is érdekelhet:

interjú | inspiráló | történet | Martinkó József | értékteremtő

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram