Close
Kiderült, milyen ingatlanokat lehet a leggyorsabban eladni ma Magyarországon

Kiderült, milyen ingatlanokat lehet a leggyorsabban eladni ma Magyarországon

Bekövetkezett a trendforduló után várt felfutás az ingatlanpiacon, az augusztusi ingatlan- és hitelpiaci adatok, valamint a cégcsoport aktivitási mutatói alapján az eddigi, növekvő CSOK-os érdeklődés már az adásvételek számában is megmutatkozik – áll a Duna House szerdán közzétett elemzésében.

Az augusztus, a hónapra becsült nyolcezerkétszáztizenhárom tranzakcióval az idei második legerősebb hónap, az egy évvel korábbitól már csak tizenhat százalékkal marad el, ugyanakkor harmincöt százalékkal haladja meg a júliusit.

Az ingatlanpiaci erősödést alátámasztják a hitelpiaci adatok is. A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai alapján augusztusban hatvanegy milliárd forint volumen becsülhető, ami az idén a legmagasabb érték.

A Duna House elemzése szerint Kelet-Magyarország kivételével stagnál, enyhén csökken a panellakások ára, a téglaépítésű ingatlanok éves áremelkedése pedig három-öt százalék közötti.

Az értékesített budai téglalakások átlagos négyzetméterára idén augusztusban is egymillió forint felett volt, a belvárosi téglaépítésűeké kevéssel haladta csak meg a kilencszázötvenezer forintot. A Duna House közreműködésével

augusztusban értékesített ingatlanok közül a panellakások eladási ideje a legrövidebb.

A belvárosi téglaépítésűek idén augusztusban több mint egy hónappal gyorsabban, kevesebb mint öt hónap alatt keltek el.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

téglaépítésű | lakás | budapest | ingatlan | panel

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram