Close
Ingyenes a könyvkölcsönzés a New York Public Library e-könyvtárból

Ingyenes a könyvkölcsönzés a New York Public Library e-könyvtárból

A közkönyvtárak is ugyanúgy betartják a rendeleteket New Yorkban, és jelenleg éppen határozatlan ideig bezárásra kényszerült a város legnagyobb és legszebb könyvszentélye is. Megnyitották viszont e-book rendszerüket, a SimplyE-t. Olvasótagság sem kell hozzá, AppStore-ból és Google Playből is letölthető.

Éjjel-nappal kölcsönözhetünk, ha szeretjük az e-bookokat, hiszen a New York Public Library a SimplyE applikáción keresztül ingyenes könyvletöltést biztosít mindazoknak, akik szívesen élnének a lehetőséggel.

Egy ember legfeljebb három kötetet tölthet le, követve a mértékletesség elvét.

Persze, a legkedveltebbekre várólista van, amire fel kell iratkozni, így például ne számítson senki Harry Potterekre, a Trónok harcára, vagy a Vajákra, de sok érdekességet, kincset lehet találni, random nézelődés közben. A szolgáltalás működik, nekünk már sikerült is beszerezni egy Mark Twain-regényt.

Mintegy nyolcszázezer digitalizált dokumentum, kézirat, fotó, térkép között is nézelődhetünk, ha inkább ez az érdeklődési körünk. Illatuk sajnos nincs, de azért ez egy elég nagylelkű lépés a világhírű könyvtártól.

Ez is érdekelhet:

könyvtár | szabadidő | karantén | new york public library | e-book

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram