Close
Hatvanezer ingyenes vonatbérletet oszt szét fiataloknak az EU

Hatvanezer ingyenes vonatbérletet oszt szét fiataloknak az EU

A DiscoverEU program könnyebbé teszi a tizennyolcasok számára, hogy vonattal kényelmesen és megfizethető módon utazzanak Európában.

2021. októberében összesen hatvanezer darab ingyenbérletet bocsájtanak a tizennyolc évesek rendelkezésére, amivel összesen harminchárom ország több mint negyvenezer célállomásához juthatnak el. Az ingyenesen igényelhető Interrail-bérletre bárki jogosult, aki betöltötte 18. életévét, és valamelyik EU-s ország állampolgára. 

A bétleteket népességarányosan osztják szét az egyes országokban.

A DiscoverEU honlapján olvasható tájékoztató szerint a program lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy életre szóló élményeket szerezve szabadon mozoghassanak az EU területén, felfedezzék a kontinens sokszínűségét, megismerjék egyes országok kulturális és történelmi örökségét, illetve kapcsolatokat építsenek ki. Ezenkívül megtapasztalhatják a függetlenség érzését, önbizalmat és élettapasztalatot szerezhetnek, valamint nyitottak lehetnek más kultúrák felé.

A sikeresen pályázók 2022 márciusa és 2023 márciusa között használhatják fel a bérleteket legfeljebb harminc napig. A Covid–19 miatt a foglalást illetően természetesen számíthatnak némi rugalmasságra.

Jelentkezni itt lehet.

Nemrég megírtuk, hogy a cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között. Ha pedig gyönyörű orosz vonatutak, akkor itt elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartálitt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, ami az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom