Hatvanezer ingyenes vonatbérletet oszt szét fiataloknak az EU

A DiscoverEU program könnyebbé teszi a tizennyolcasok számára, hogy vonattal kényelmesen és megfizethető módon utazzanak Európában.

2021. októberében összesen hatvanezer darab ingyenbérletet bocsájtanak a tizennyolc évesek rendelkezésére, amivel összesen harminchárom ország több mint negyvenezer célállomásához juthatnak el. Az ingyenesen igényelhető Interrail-bérletre bárki jogosult, aki betöltötte 18. életévét, és valamelyik EU-s ország állampolgára. 

A bétleteket népességarányosan osztják szét az egyes országokban.

A DiscoverEU honlapján olvasható tájékoztató szerint a program lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy életre szóló élményeket szerezve szabadon mozoghassanak az EU területén, felfedezzék a kontinens sokszínűségét, megismerjék egyes országok kulturális és történelmi örökségét, illetve kapcsolatokat építsenek ki. Ezenkívül megtapasztalhatják a függetlenség érzését, önbizalmat és élettapasztalatot szerezhetnek, valamint nyitottak lehetnek más kultúrák felé.

A sikeresen pályázók 2022 márciusa és 2023 márciusa között használhatják fel a bérleteket legfeljebb harminc napig. A Covid–19 miatt a foglalást illetően természetesen számíthatnak némi rugalmasságra.

Jelentkezni itt lehet.

Nemrég megírtuk, hogy a cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között. Ha pedig gyönyörű orosz vonatutak, akkor itt elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartálitt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, ami az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

bérlet | interrail | utazás | unió | ingyenes

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom