Close
Hatvanezer ingyenes vonatbérletet oszt szét fiataloknak az EU

Hatvanezer ingyenes vonatbérletet oszt szét fiataloknak az EU

A DiscoverEU program könnyebbé teszi a tizennyolcasok számára, hogy vonattal kényelmesen és megfizethető módon utazzanak Európában.

2021. októberében összesen hatvanezer darab ingyenbérletet bocsájtanak a tizennyolc évesek rendelkezésére, amivel összesen harminchárom ország több mint negyvenezer célállomásához juthatnak el. Az ingyenesen igényelhető Interrail-bérletre bárki jogosult, aki betöltötte 18. életévét, és valamelyik EU-s ország állampolgára. 

A bétleteket népességarányosan osztják szét az egyes országokban.

A DiscoverEU honlapján olvasható tájékoztató szerint a program lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy életre szóló élményeket szerezve szabadon mozoghassanak az EU területén, felfedezzék a kontinens sokszínűségét, megismerjék egyes országok kulturális és történelmi örökségét, illetve kapcsolatokat építsenek ki. Ezenkívül megtapasztalhatják a függetlenség érzését, önbizalmat és élettapasztalatot szerezhetnek, valamint nyitottak lehetnek más kultúrák felé.

A sikeresen pályázók 2022 márciusa és 2023 márciusa között használhatják fel a bérleteket legfeljebb harminc napig. A Covid–19 miatt a foglalást illetően természetesen számíthatnak némi rugalmasságra.

Jelentkezni itt lehet.

Nemrég megírtuk, hogy a cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között. Ha pedig gyönyörű orosz vonatutak, akkor itt elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartálitt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, ami az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

vonat | unió | fiataloknak | ingyenes | utazás

FOLYTASD EZZEL

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom