Close
A világ egyik leghíresebb operaháza ingyen elérhetővé tette mindenét

A világ egyik leghíresebb operaháza ingyen elérhetővé tette mindenét

A Sydney-i Operaház is belép a digitális világba.

A március 17-e óta zárva tartó világhírű intézmény a hivatalos oldalán elérhetővé tette előadásai felvételeit, továbbá különféle témájú beszélgetéseket, valamint eddig még sehol be nem mutatott érdekességeket és háttéranyagokat is.

A digitális évada részeként új, megrendelhető tartalmakat is hozzáférhetővé tesz az operaház, illetve igyekeznek kihasználni a streaminglehetőségeket is. A felvételeket bárki megnézheti számítógépén vagy akár mobiltelefonján – teljesen ingyen.

“Mostanság nem fogadhatjuk a közönségünket, de a művészet, a kultúra és a szórakoztatás legjobb pillanatai online eljutnak hozzájuk. Remélem, hogy az opera új digitális programja a kreativitás nemzeti szimbóluma lesz, és világszerte segít összekötni az embereket, és ösztönzi, megnyugatja őket ebben a nehéz időszakban” – mondta Louise Herron, az opera főigazgatója.

Elsőként az ausztrál Missy Higgins 2019-es előadását közvetítették online, szombaton pedig Beethoven Kilencedik szimfóniá-ját lehet meghallgatni a Sydney-i Szimfonikus Zenekar előadásában egy 2018-as felvételről.

További részletekért ide érdemes kattintani.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

közvetítés | sydney | előadás | opera | digitális

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram