Close
Háromszáz éves rezidencia alakult át látványos építészeti irodává

Háromszáz éves rezidencia alakult át látványos építészeti irodává

Az épület a pusztulás elől menekült meg, ma pedig régi pompájában tündököl.

Az iráni székhelyű Polsheer építészei egy háromszáz éves épületet alakítottak át irodává úgy, hogy az ikonikus létesítmény kulturális örökségét helyreállították.

Az épületben korábban lakások voltak, az építésziroda 1996-ban vásárolta meg. A házat az utolsó pillanatban mentették meg az építészek, a kulturális örökség megőrzéséért pedig UNESCO-díjat is nyertek.

A Polsheer House három iráni történelmi-művészeti időszak építészetének sajátosságait viseli magán.  A ház déli szárnya a legrégebbi, több mint háromszáz éves. Az északi szárny az úgynevezett zand korszak örökségét hirdeti kétszázötven évvel ezelőttről, a keleti szárnyon pedig a gajar korszak százötven-kétszáz éves motívumai lelhetők fel.

Az épület minden egyes négyzetcentimétere lenyűgöző: egy nagy, kereszt alakú szobában csodálatos festménygyűjtemény is helyet kapott, a mennyezetet gazdag stukkók díszítik, a szobák mindegyike elegáns ajtóval és ablakokkal rendelkezik.

Izgalmas újjászületéseknek lehetünk szemtanúi Budapesten is. Olasz belsőépítésziroda, a milánói Lissoni & Partners közreműködésével, a TSPC generáltervezésében kel ismét életre a pesti belváros három értékes műemléképülete.

(Forrás: Designboom, fotók: Polsheer Architects)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom