Close
Ebbe a kenyérgyárból kialakított irodába még hétfő reggel is imádnánk bejárni

Ebbe a kenyérgyárból kialakított irodába még hétfő reggel is imádnánk bejárni

Az egész úgy kezdődött, hogy egy finn reklámügynökség inspirálóbb környezetbe szeretett volna költözni. Olyan irodában akartak brainstormingolni, ami messziről integet a tradícióknak, ugyanakkor nem vág alá a cég költségvetésének.

A Helsinki-székhelyű Bob the Robot nevű ügynökség – merthogy róluk van szó – a Joanna Ampisto stúdiót bízta meg a projekttel, melynek lényege az volt, hogy az alkalmazottak és az ügyfelek kiváltságosnak érezve magukat olyan hangulatban ülnének le tárgyalni vagy dolgozni, mintha egy privát klub tagjai lennének.

Az építésziroda úgy döntött, az exkluzívitás élményét egy használaton kívüli kenyérgyár átalakításával adja meg nekik.

A hat méter magas épületet több részre osztották fel: a lobbyban és a kávézóban együtt kortyolgathatja a feketét az ügyfél és a megbízó, a hosszú folyosók mentén a tárgyalókban vitathatják meg a csak rájuk tartozó részleteket, míg a második emelet kizárólag a dolgozók felségterülete.

Kialakítottak egy hatalmas társalgót is a közösségi élet felpezsdítése érdekében, de a kisebb szobák lehetőséget biztosítanak arra is, ha valaki kicsit elvonulna a többiektől, és csendben, kizárólag a feladatára fókuszálva egymaga dolgozna.

Az épület belső elrendezése tökéletesen megfelelt a kívánalmaknak azzal, hogy jelentősen eltér egy átlagos irodától.

A hatalmas csillárok, a térelválasztóként működő íves üvegtáblák, a főként a recepción és a lépcsőházban felhasznált márványminták összességében hol indusztriális, hol otthonos hangulattal festik meg a helyet. A bútorokat illetően a már említett költségkímélés miatt elsősorban a használtpiacon néztek körül, ennek ellenére egyáltalán nem mondanánk lepukkantnak a dizájnt, sőt!

Karakteres és egyedi hangulatú második otthont kaptak a Bob the Robot munkatársai, ahová még egy borongós hétfő reggel is szívesen indulnánk el dolgozni.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Deezen)

dizájn | iroda | kenyérgyár | finnország | Studio Joanna Laajisto

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram