Close
Ha három estét színtiszta kortárs irodalommal töltenél, akkor mondjuk a programodat

Ha három estét színtiszta kortárs irodalommal töltenél, akkor mondjuk a programodat

Több mint húsz ország legjobb kortárs szerzőiből olvasnak fel az Irodalom Éjszakáján. Ha mindened az irodalom, ez egy kihagyhatatlan program!

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit hallgathatják meg az érdeklődők június 23. és 25. között három estén keresztül Budapest különböző helyszínein az Irodalom Éjszakája nevű rendezvényen.

A szemelvényeket az Orlai Produkció, a Gólem Színház és az Egyéjszakás Kaland nevű alkalmi formáció színészei olvassák fel. A rendhagyó helyszínek között szerepel többek között a hivatalosan csak 2021 szeptemberében megnyíló, a Gólem Színházat és a Zsidó Előadóművészeti Központot egyesítő Gólem Központ,

de a széles közönség számára nem látogatható, a letűnt idők sajátos pompáját megidéző Akácfa utcai BKV-székház Egri terme is.

Mindhárom napon lesz olyan felolvasás, amelyet jeltolmács közvetít a siketek és nagyothallók számára, a vakok és gyengénlátók helyszínek közti közlekedését pedig hangostérkép segíti. Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban Prágában rendezték meg, magyarországi megvalósítását a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte.

Budapest mellett Debrecen is helyet ad a különleges hangulatú felolvasásoknak, amelyeket idén június 10. és 12. között rendeznek meg. A program előzetes regisztrációt nem igényel, a felolvasások pedig ingyenesen, védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

Még több kultúra érdekel? Akkor itt olvashatod el, miért megyünk idén biztosan operába, itt pedig azt, milyen kúlságokkal készül a Brain Bar csapata!

(Forrás: MTI)

felolvasás | szerző | védettségi | vers | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram