Close
Csupán 1800 forintért elutazhatsz a legcsodálatosabb olasz tájakra

Csupán 1800 forintért elutazhatsz a legcsodálatosabb olasz tájakra

A leggyönyörűbb olasz tájakon utazhatsz az Urániában hónapokon át, csak jegyet kell váltanod rá. Ha szereted Olaszországot – és miért ne szeretnéd –, akkor ezt a programot nagyon imádni fogod. 

Tizenkét filmmel folytatódik idén az Uránia Nemzeti Filmszínház Itáliai utazás című vetítéssorozata, amely február 14-től június végéig az olasz tájakhoz, városokhoz kötődő, új és klasszikus játékfilmeket mutat be a Budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésével.

A sorozat negyedik évadának programja ezúttal nyolc régiót érint, és elsősorban közép- és dél-olasz helyszínek köré szerveződik. Hangsúlyos szerephez jut az alkotásokban Róma és környéke, fontos filmek érintik Toszkánát, Emilia-Romagnát és Abruzzót, de az Uránia nézői megismerhetik a délebbi tartományokat: Campaniát, Basilicatát, Pugliát és Szicíliát is.

A 2022-es válogatást több évforduló is befolyásolta; idén Pier Paolo Pasolini születésének századik évfordulójáról emlékeznek meg egy születésnapjához közeli vetítéssel, amelyen a Mamma Róma című klasszikus kerül mozivászonra. A legendás színésznőt, Monica Vittit, aki tavaly novemberben töltötte be kilencvenedik évét, első nagy sikerével, A kaland című Antonioni-filmmel ünneplik.

A tavaly elhunyt Lina Wertmüllertől, az első Oscar-jelölt rendezőnőtől Baziliszkuszok című filmjével búcsúzik a sorozat, amely olyan sztárokat vonultat fel, mint Anna Magnani, Elio Germano vagy Toni Servillo.

Lesznek közönségtalálkozók is: Paolo Genovese és Alberto Rizzi egy-egy új filmjét kíséri el Budapestre. A vetítések előtt az olasz film és kultúra ismerői tartanak bevezetőt, majd a filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

A vetítéssorozat teljes programja itt érhető el.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

jegy | uránia | mozi | film | olasz

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram