Close
Csodaautó ihlette a Lamborghini új szuperjachtját

Csodaautó ihlette a Lamborghini új szuperjachtját

Ha valaha elgondolkodtunk azon, hogyan festene hajóként egy Lamborghini, akkor az álom valóra vált.

A kultikus itáliai autógyár ugyanis kollaborált a The Italian Sea Group hajóépítővel, az eredmény pedig egy limitált kiadásban vízre állított Tecnomar for Lamborghini 63 nevű csúcsjacht lett.

A modellhez a Lamborghini Sián jelentette az inspirációt, nevében a 63-as szám pedig a műhely alapításának évére utal.

Egészen elképesztő, Lamborghinihez méltó számokat tud felmutatni a vízre álmodott csodajármű, melyet két darab, huszonnégy literes, V12-es motor hajt, teljesítménye 4055 lóerő. A karbon felhasználásának köszönhetően csak huszonnégy tonnás, tizenkilenc méter hosszú jacht végsebessége sem mindennapi: hatvan csomóval, vagyis 111 km/h sebességgel lehet vele száguldozni a hullámok tetején.

A hajón is megfigyelhetjük a kocsikra jellemző szögletes formákat, a kormány és a műszerfal grafikája is ismerős lehet a sportautókból.

A Lamborghini közlése szerint a következő év elejétől lesz elérhető a jacht, amelyből hatvanhárom darabot gyártanak, és amelyhez a vevő választhatja meg a felhasznált anyagokat, valamint a színeket. Ára hárommillió euró.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Business Insider, Lamborghini)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom