Close
Csodaautó ihlette a Lamborghini új szuperjachtját

Csodaautó ihlette a Lamborghini új szuperjachtját

Ha valaha elgondolkodtunk azon, hogyan festene hajóként egy Lamborghini, akkor az álom valóra vált.

A kultikus itáliai autógyár ugyanis kollaborált a The Italian Sea Group hajóépítővel, az eredmény pedig egy limitált kiadásban vízre állított Tecnomar for Lamborghini 63 nevű csúcsjacht lett.

A modellhez a Lamborghini Sián jelentette az inspirációt, nevében a 63-as szám pedig a műhely alapításának évére utal.

Egészen elképesztő, Lamborghinihez méltó számokat tud felmutatni a vízre álmodott csodajármű, melyet két darab, huszonnégy literes, V12-es motor hajt, teljesítménye 4055 lóerő. A karbon felhasználásának köszönhetően csak huszonnégy tonnás, tizenkilenc méter hosszú jacht végsebessége sem mindennapi: hatvan csomóval, vagyis 111 km/h sebességgel lehet vele száguldozni a hullámok tetején.

A hajón is megfigyelhetjük a kocsikra jellemző szögletes formákat, a kormány és a műszerfal grafikája is ismerős lehet a sportautókból.

A Lamborghini közlése szerint a következő év elejétől lesz elérhető a jacht, amelyből hatvanhárom darabot gyártanak, és amelyhez a vevő választhatja meg a felhasznált anyagokat, valamint a színeket. Ára hárommillió euró.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Business Insider, Lamborghini)

FOLYTASD EZZEL
Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél
60 évvel ezelőtti fotót készített el újra a Porsche
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom