Close
Csodaautó ihlette a Lamborghini új szuperjachtját

Csodaautó ihlette a Lamborghini új szuperjachtját

Ha valaha elgondolkodtunk azon, hogyan festene hajóként egy Lamborghini, akkor az álom valóra vált.

A kultikus itáliai autógyár ugyanis kollaborált a The Italian Sea Group hajóépítővel, az eredmény pedig egy limitált kiadásban vízre állított Tecnomar for Lamborghini 63 nevű csúcsjacht lett.

A modellhez a Lamborghini Sián jelentette az inspirációt, nevében a 63-as szám pedig a műhely alapításának évére utal.

Egészen elképesztő, Lamborghinihez méltó számokat tud felmutatni a vízre álmodott csodajármű, melyet két darab, huszonnégy literes, V12-es motor hajt, teljesítménye 4055 lóerő. A karbon felhasználásának köszönhetően csak huszonnégy tonnás, tizenkilenc méter hosszú jacht végsebessége sem mindennapi: hatvan csomóval, vagyis 111 km/h sebességgel lehet vele száguldozni a hullámok tetején.

A hajón is megfigyelhetjük a kocsikra jellemző szögletes formákat, a kormány és a műszerfal grafikája is ismerős lehet a sportautókból.

A Lamborghini közlése szerint a következő év elejétől lesz elérhető a jacht, amelyből hatvanhárom darabot gyártanak, és amelyhez a vevő választhatja meg a felhasznált anyagokat, valamint a színeket. Ára hárommillió euró.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Business Insider, Lamborghini)

autó | nagy sztori | inspiráció | limitált | kiadás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram