Close
Itt találhatók a világ legmenőbb jégszállodái

Itt találhatók a világ legmenőbb jégszállodái

Sokan már most a téli vakációjukat tervezik, és vágynak a napfényes partokra. Egyre többen vannak azonban azok is, akik az évszak minden szépségét átélnék.

Világszerte megtalálhatók olyan tematikus szállodák, amelyek lenyűgöző, távoli helyekre csábítanak bennünket.

A jégből és hóból készült szállodák azonban korlátozott ideig tartanak nyitva, így érdemes időben lefoglalni a nem mindennapi szálláshelyeket.

Íme öt lenyűgöző jégszálloda Kanadától Románián át egészen Finnországig!

Hotel de Glâce, Kanada

A Quebec városának határánál található szálloda a világ egyik legismertebb jégszállodája, és ez az egyetlen ilyen tematikus hotel egész Észak-Amerikában.

A 2001-ben megnyílt különleges szálláshely évente más arcát mutatja, huszonegy szobát és lakosztályt kínál a sarkvidéki hidegre vágyó vendégei számára.

Icehotel, Svédország

Az Icehotel az Északi-sark közelében, egy aprócska városban, Jukkasjärviban található.

Az Icehotel Winter minden évben újjáépül, és decembertől áprilisig terjedő időszakban kínál jégszobákat, míg az Icehotel 365-ben egész évben várják a vendégeket.

A helyiségeket fagypont alatti hőmérsékleten tartják, a fürdőszobák külön helyiségekben találhatók, kivéve az Icehotel 365 Deluxe lakosztályait, amelyek saját, meleg fürdőszobával rendelkeznek.

Snowhotel Kirkenes, Norvégia

Az Észak-Norvégiában található Snowhotel Kirkenes az év 365 napján nyitva tart. A tizennégy szoba közül hét kétágyas, hét pedig négyágyas családi szoba.

A szálloda különleges túrákat is szervez a vendégei számára, vadászhatnak a sarki fényre, de túrázhatnak huskyval is.

Hotel of Ice, Románia

A Kárpátok ölelésében fekvő szálloda a Bâlea-tó közelében található, 2005 óta minden évben újjáépítik jégből és hóból.

A hotelben kétágyas szobák és igluk állnak rendelkezésre, az Ice Restaurant & Bar pedig autentikus helyi ételeket kínál.

SnowCastle Resort, Finnország

A Lappföldön, Kemiben található SnowCastle Resort az év 365 napján nyitva tart, de a SnowHotel csak télen várja a vendégeket.

A koronavírus miatt a SnowHotel csak 2021-ben zárva marad, de a látogatók továbbra is megtekinthetik a jégszobrokat és a SnowExperience365 jégbárt.

Bizony megesik, hogy ha a nagyvilágban utazunk, a kelleténél hosszabb időt töltünk el egy szállodában, mert mondjuk beleszerettünk a hangulatába, a formájába vagy a kényelmébe. Az izlandi Iontól a makaói Morpheusig kiválasztottunk öt hotelt, melyek mindegyikéből nehéz szívvel csekkolnánk ki.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Icehotel.com, Archdaily, Cultural Heritage Online, Uniq Hotels, Tripadvisor)

szálloda | románia | telelés | norvégia | finnország

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom