Izland egy lépéssel a világ előtt jár

Izland arra használja a járvány miatti leállást, hogy továbbfejlessze az idegenforgalmi infrastruktúráját.

Bár a járványhelyzetben bőven volna oka a fél világnak arra, hogy a sebeit nyalogassa, az izlandiak igyekeznek előre tekinteni:

a kormány több mint 12 millió dollárt költött már az utak és a nemzeti parkok kipofozására,

ezzel egy régi projektet pipáltak ki, amit az országba érkező turisták miatt eddig nem tudtak kivitelezni – Izlandra ugyanis két éve például hatszor annyian látogattak el, mint amennyien az országban laknak. Bár azt tegyük hozzá, hogy egy csodálatos természeti értékekkel megáldott, 300 ezer fős ország esetében ez azért bőven benne van a pakliban.

A Vestrahorn közkedvelt turisztikai célpont Izland keleti részén

Az izlandiak továbbá a kényszerszünetet arra is megpróbálják felhasználni, hogy a tömeges turizmus környezetromboló hatásait csökkenteni tudják a jövőben. Így egy olyan szisztéma kidolgozásán dolgoznak, amellyel úgy tudják fogadni az országba érkező kalandorokat, hogy közben a természeti értékeket is hatékonyabban tudják megóvni.

Mert Izland amúgy jó hely:

Ismét felcsendült bennünk a tűz és jég zenéje

Időről időre „visszatérünk” Izlandra, de hát ez valahol érthető is: hiszen az, ami összeköt minket ezzel az északi vidékkel, nem csak holmi futó kapcsolat.

(Forrás: Getty Images, Travel+Leisure)

környezetvédelem | turizmus | természet | izland | világjárvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom