Close
Izland egy lépéssel a világ előtt jár

Izland egy lépéssel a világ előtt jár

Izland arra használja a járvány miatti leállást, hogy továbbfejlessze az idegenforgalmi infrastruktúráját.

Bár a járványhelyzetben bőven volna oka a fél világnak arra, hogy a sebeit nyalogassa, az izlandiak igyekeznek előre tekinteni:

a kormány több mint 12 millió dollárt költött már az utak és a nemzeti parkok kipofozására,

ezzel egy régi projektet pipáltak ki, amit az országba érkező turisták miatt eddig nem tudtak kivitelezni – Izlandra ugyanis két éve például hatszor annyian látogattak el, mint amennyien az országban laknak. Bár azt tegyük hozzá, hogy egy csodálatos természeti értékekkel megáldott, 300 ezer fős ország esetében ez azért bőven benne van a pakliban.

A Vestrahorn közkedvelt turisztikai célpont Izland keleti részén

Az izlandiak továbbá a kényszerszünetet arra is megpróbálják felhasználni, hogy a tömeges turizmus környezetromboló hatásait csökkenteni tudják a jövőben. Így egy olyan szisztéma kidolgozásán dolgoznak, amellyel úgy tudják fogadni az országba érkező kalandorokat, hogy közben a természeti értékeket is hatékonyabban tudják megóvni.

Mert Izland amúgy jó hely:

(Forrás: Getty Images, Travel+Leisure)

világjárvány | környezetvédelem | természet | izland | természeti értékek

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram