Close
Izland egy lépéssel a világ előtt jár

Izland egy lépéssel a világ előtt jár

Izland arra használja a járvány miatti leállást, hogy továbbfejlessze az idegenforgalmi infrastruktúráját.

Bár a járványhelyzetben bőven volna oka a fél világnak arra, hogy a sebeit nyalogassa, az izlandiak igyekeznek előre tekinteni:

a kormány több mint 12 millió dollárt költött már az utak és a nemzeti parkok kipofozására,

ezzel egy régi projektet pipáltak ki, amit az országba érkező turisták miatt eddig nem tudtak kivitelezni – Izlandra ugyanis két éve például hatszor annyian látogattak el, mint amennyien az országban laknak. Bár azt tegyük hozzá, hogy egy csodálatos természeti értékekkel megáldott, 300 ezer fős ország esetében ez azért bőven benne van a pakliban.

A Vestrahorn közkedvelt turisztikai célpont Izland keleti részén

Az izlandiak továbbá a kényszerszünetet arra is megpróbálják felhasználni, hogy a tömeges turizmus környezetromboló hatásait csökkenteni tudják a jövőben. Így egy olyan szisztéma kidolgozásán dolgoznak, amellyel úgy tudják fogadni az országba érkező kalandorokat, hogy közben a természeti értékeket is hatékonyabban tudják megóvni.

Mert Izland amúgy jó hely:

(Forrás: Getty Images, Travel+Leisure)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom