Close
Ezek a fotók nem absztrakt festmények!

Ezek a fotók nem absztrakt festmények!

Izland vulkanikus tevékenysége olyan aktív, hogy felmérések szerint a föld elmúlt 500 évben keletkezett lávájának 30%-át termeli a szigetország. Nem csoda, hiszen az eurázsiai és az észak-emerikai tektonikai lemezek határvonalán helyezkedik el. Még az átlagember is tisztában van ezzel, hiszen 2010-ben nagyot szólt a kimondhatatlan, Eyjafjallajökull nevű vulkán aktivitása és a környéki légiforgalom leállítása. A sziget földöntúli szépsége is a klímának és a különleges fekvésének köszönhető, sőt, Izland területe folyamatosan csak nő a vulkanikus tevékenységek miatt. Ezek a csodás légifelvételek pedig megmutatják, mi történik, ha a láva és a gleccserek találkoznak.

Lélegzetelállítóak a felvételek, amin az izlandi tájról készültek. Hiába tűnnek első blikkre absztrakt festményeknek, valójában folyók, gleccserek, vulkánok, sőt időnként átvonuló sirálycsapatok láthatóak a képeken, melyeknek nagyrészét Andre Ermolaev orosz fotós készítette, egy Cessna típusú repülőgépből.

A látvány természetesen gyorsan és aktívan változik, hihetetlen színárnyalatok és formák alakulnak ki, melyek kimeríthetetlen fotótémát szolgáltatnak.

A szigetország annyira nem bővelkedik hajózható folyókban, ráadásul ezek a vizek mind felföldről, vagyis a sziget belsejéből indulnak.

Ermolaev képeit Izland déli részén készítette, 80-100 méteres magasságból.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Andre Ermolaev, Getty Images)

Close