Close
Ezek a fotók nem absztrakt festmények

Ezek a fotók nem absztrakt festmények

Izland vulkanikus tevékenysége olyan aktív, hogy felmérések szerint a föld elmúlt ötszéz évben keletkezett lávájának harminc százalékát termeli a szigetország – nem csoda, hiszen az eurázsiai és az észak-emerikai tektonikai lemezek határvonalán helyezkedik el. Még az átlagember is tisztában van ezzel, hiszen 2010-ben nagyot szólt a kimondhatatlan, Eyjafjallajökull nevű vulkán aktivitása, és a környéki légi forgalom leállítása. A sziget földöntúli szépsége is a klímának és a különleges fekvésének köszönhető, sőt, Izland területe folyamatosan csak nő a vulkanikus tevékenységek miatt. Ezek a csodás légi felvételek pedig megmutatják, mi történik, ha a láva és a gleccserek találkoznak.

Lélegzetelállítóak a felvételek, amelyek az izlandi tájról készültek. Hiába tűnnek első blikkre absztrakt festményeknek, valójában folyók, gleccserek, vulkánok, sőt, időnként átvonuló sirálycsapatok láthatóak a képeken, melyeknek nagy részét Andre Ermolaev orosz fotós készítette egy Cessna típusú repülőgépből.

A látvány természetesen gyorsan és aktívan változik, hihetetlen színárnyalatok és formák alakulnak ki, melyek kimeríthetetlen fotótémát szolgáltatnak.

A szigetország annyira nem bővelkedik hajózható folyókban, ráadásul ezek a vizek mind felföldről, vagyis a sziget belsejéből indulnak.

Ermolaev képeit Izland déli részén készítette, nyolcvan-száz méteres magasságból.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Andre Ermolaev, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Elárverezik az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt
Kutyáikkal érkezhettek Amerikába az első emberek
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom