Close
Ezek a fotók nem absztrakt festmények

Ezek a fotók nem absztrakt festmények

Izland vulkanikus tevékenysége olyan aktív, hogy felmérések szerint a föld elmúlt ötszéz évben keletkezett lávájának harminc százalékát termeli a szigetország – nem csoda, hiszen az eurázsiai és az észak-emerikai tektonikai lemezek határvonalán helyezkedik el. Még az átlagember is tisztában van ezzel, hiszen 2010-ben nagyot szólt a kimondhatatlan, Eyjafjallajökull nevű vulkán aktivitása, és a környéki légi forgalom leállítása. A sziget földöntúli szépsége is a klímának és a különleges fekvésének köszönhető, sőt, Izland területe folyamatosan csak nő a vulkanikus tevékenységek miatt. Ezek a csodás légi felvételek pedig megmutatják, mi történik, ha a láva és a gleccserek találkoznak.

Lélegzetelállítóak a felvételek, amelyek az izlandi tájról készültek. Hiába tűnnek első blikkre absztrakt festményeknek, valójában folyók, gleccserek, vulkánok, sőt, időnként átvonuló sirálycsapatok láthatóak a képeken, melyeknek nagy részét Andre Ermolaev orosz fotós készítette egy Cessna típusú repülőgépből.

A látvány természetesen gyorsan és aktívan változik, hihetetlen színárnyalatok és formák alakulnak ki, melyek kimeríthetetlen fotótémát szolgáltatnak.

A szigetország annyira nem bővelkedik hajózható folyókban, ráadásul ezek a vizek mind felföldről, vagyis a sziget belsejéből indulnak.

Ermolaev képeit Izland déli részén készítette, nyolcvan-száz méteres magasságból.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Andre Ermolaev, Getty Images)

vulkán | vulkanikus | aerial | geológia | gleccser

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram