Close
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Romokhoz épült, fantasztikus stúdió és olyan zordan gyönyörű környezet, amivel nehéz betelni.

A Studio Bua építésziroda alakított át egy lakatlan, omladozó parasztházat Izlandon, ami most egy művész stúdiója és nyári otthona egyben. A Londonban és Oslóban működő építészstúdió egyszerre hagyta meg a robusztus, régi betonstruktúrát és épített hozzá újat úgy, mintha az eredeti romok is konceptuálisan egy új házhoz készültek volna.

A Breiðafjörður rezervátumra néző ház földszintjéhez hozzáépült a régi szerkezet egy része, belől pedig nagyon letisztult, skanináv érzetű terek jöttek létre.

A földszinten a hársfa dominál, melytől a terek is kifejezetten levegősnek és világosnak érződnek; a szinten található egy kis nappali, két háló és egy fürdő. A ház felső szintjén pedig a sokszor fával is dolgozó festőművész stúdióját alakították ki.

A bútorok közt nagyon sok mentett darabot találunk, például az összes beltéri ajtó és a mosdótál is egy rejkjaviki újrahasznosító központból származik. Az építészek igyekeztek a lehető legtöbb fényt behozni a házba, a fénnyel pedig jön a döbbenetesen szép kilátás is az óceánpartra és a fjordokra.

(Fotók: Marino Thorlacius)

építészet | rejkjavik | beton | romos ház | átalakítás

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram