Close
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Romokhoz épült, fantasztikus stúdió és olyan zordan gyönyörű környezet, amivel nehéz betelni.

A Studio Bua építésziroda alakított át egy lakatlan, omladozó parasztházat Izlandon, ami most egy művész stúdiója és nyári otthona egyben. A Londonban és Oslóban működő építészstúdió egyszerre hagyta meg a robusztus, régi betonstruktúrát és épített hozzá újat úgy, mintha az eredeti romok is konceptuálisan egy új házhoz készültek volna.

A Breiðafjörður rezervátumra néző ház földszintjéhez hozzáépült a régi szerkezet egy része, belől pedig nagyon letisztult, skanináv érzetű terek jöttek létre.

A földszinten a hársfa dominál, melytől a terek is kifejezetten levegősnek és világosnak érződnek; a szinten található egy kis nappali, két háló és egy fürdő. A ház felső szintjén pedig a sokszor fával is dolgozó festőművész stúdióját alakították ki.

A bútorok közt nagyon sok mentett darabot találunk, például az összes beltéri ajtó és a mosdótál is egy rejkjaviki újrahasznosító központból származik. Az építészek igyekeztek a lehető legtöbb fényt behozni a házba, a fénnyel pedig jön a döbbenetesen szép kilátás is az óceánpartra és a fjordokra.

(Fotók: Marino Thorlacius)

FOLYTASD EZZEL
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő
Egy gombnyomással letöltheted és megépítheted ezt a vagány fabiciklit
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom