Close
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni

Romokhoz épült, fantasztikus stúdió és olyan zordan gyönyörű környezet, amivel nehéz betelni.

A Studio Bua építésziroda alakított át egy lakatlan, omladozó parasztházat Izlandon, ami most egy művész stúdiója és nyári otthona egyben. A Londonban és Oslóban működő építészstúdió egyszerre hagyta meg a robusztus, régi betonstruktúrát és épített hozzá újat úgy, mintha az eredeti romok is konceptuálisan egy új házhoz készültek volna.

A Breiðafjörður rezervátumra néző ház földszintjéhez hozzáépült a régi szerkezet egy része, belől pedig nagyon letisztult, skanináv érzetű terek jöttek létre.

A földszinten a hársfa dominál, melytől a terek is kifejezetten levegősnek és világosnak érződnek; a szinten található egy kis nappali, két háló és egy fürdő. A ház felső szintjén pedig a sokszor fával is dolgozó festőművész stúdióját alakították ki.

A bútorok közt nagyon sok mentett darabot találunk, például az összes beltéri ajtó és a mosdótál is egy rejkjaviki újrahasznosító központból származik. Az építészek igyekeztek a lehető legtöbb fényt behozni a házba, a fénnyel pedig jön a döbbenetesen szép kilátás is az óceánpartra és a fjordokra.

(Fotók: Marino Thorlacius)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magyar kabin uralhatja a kisházak piacát
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom