Close
Hátborzongatóan gyönyörű képek az izlandi vulkánkitörésről

Hátborzongatóan gyönyörű képek az izlandi vulkánkitörésről

Nyolcszáz éve nem történt ilyen a sziget azon részén.

Péntek este vulkánkitörést észleltek az izlandi Reykjanes-félszigeten, a fővárostól negyven kilométerre, ahol néhány órával az első kitörést követően már láva borított el egy négyzetkilométernyi területet. Szakértők szerint mindez “kis aktivitásnak” számít a sziget azon felében.

Mi is megírtuk, hogy nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal tört ki egy hónapja az Etna, az olasz országos geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) adatai szerint évek óta nem volt tapasztalható ekkora erejű kitörés.

(Forrás: France24, fotók: Getty Images)

képek | vulkán | kitörés | izland

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram