Close
Először utazhattak izraeli repülőtérről külföldre Ciszjordániában élő palesztinok

Először utazhattak izraeli repülőtérről külföldre Ciszjordániában élő palesztinok

Először utazhattak izraeli repülőtérről külföldre Ciszjordániában élő palesztinok.

Ciszjordániában élő palesztinok 25 fős csoportja kedden a Ramon repülőtérről indulhatott Ciprusra.

Az eddigi szabályok szerint külföldre utazásukhoz először el kellett jutniuk Jordánia fővárosába, Ammánba, a Ciszjordániát Jordániától elválasztó Allenby-hídon,

hogy az ottani repülőtéren felszállhassanak egy nemzetközi repülőjáratra.

Jordánia fővárosa, Ammán

A többségükben orvosokból és gyógyszerészekből álló csoport nagyszabású projekt keretében izraeli utazókkal együtt szállt fel az Arkia légitársaság menetrend szerinti járatára az Eilat melletti izraeli repülőtéren.

„Örülök az első lépéseknek, melyeket az első Batumiba és Larnakába induló járatok, valamint további külföldi légitársaságok belépésének érdekében tettünk”

– mondta a palesztinok fogadását korábban ellenző eilati polgármester, Eli Lankri a Jediót Ahronót című újság hírportáljának, a ynetnek.

Batumi, Grúzia

Az első, hétfői járat palesztin utasai pénteken érkeznek vissza Ciprusról a Ramon repülőtérre. Augusztus elején az izraeli hatóságok bejelentették, hogy a palesztinok számára külön járatokat fognak indítani Törökországba is erről a repülőtérről, de ennek a tervnek a megvalósítását egyelőre elhalasztották.

Ez is érdekelhet:

{}

(Forrás: MTI)

palesztina | ciprus | ciszjordánia | grúzia | izrael

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram