Budapest egyik legszebb épületébe jutott be Jaksa Bálint fotós

Van az a bizonyos érzés, ami semmihez sem hasonlítható izgalommal tölt el, amikor olyan helyekre sikerül bejutni, ahová csak a kiváltságosok mehetnek be. Például a lenyűgöző Párisi Udvar egyes részeire. 

"Gyerekkori emlékeket idézett meg az ott töltött idő, szinte még láttam magam előtt, amikor édesanyámmal sétálgatunk a már átalakított földszinti folyosón, de ahogy akkor is, most is, még mindig lenyűgözött a hely varázsa. Nem tudom másként leírni, amikor ilyen helyen fotózhatok, mint hogy hatalmas élmény. Egyszerűen átjár a hely varázsa, a történelme, és közben tisztelettel adózol mindazok előtt, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósuljon. Hálás voltam, hogy ha csak kis részben is, de a részese lehettem azokkal a fotókkal, amik a mai napig szembejönnek velem különféle médiumokon" – mondta a Roadsternek a nem mindennapi élmény után az elsősorban épületfotósként ismert Jaksa Bálint, aki a Párisi Udvar Hotel belsőépítészeti munkálataiért felelős Kroki Studio jóvoltából juthatott be és akivel korábban készítettünk már interjút, illetve bemutattuk, hogyan fest az ő kameráján keresztül Abu-Dzabi monumentális Louvre-ja.

Budapest egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, Passage des Panoramas által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált, historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

Szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével történt helyreállítást követően tavaly júniusban nyitott meg a Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest. Az épületben száztíz tágas, a nemzetközi Hyatt-előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül tizennyolc lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia.

A legfelső szinten elhelyezkedő, százharminc és kétszázkilencven négyzetméter alapterületű, tágas terekkel rendelkező és kifinomult eleganciával berendezett Budapest és Paris rezidenciák teraszain lenyűgöző kilátásban lehet gyönyörködni. A prémium kategóriájú szobák vendégei a Club Lounge kényelmét és szolgáltatását is élvezhetik.

A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig bárrá alakul, ahol koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek.

Az étterem pedig a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel.

Ez is érdekelhet:

Elkészült és bámulatos lett a Párisi Udvar Hotel Budapest

A Hyatt szállodalánc "The Unbound Collection by Hyatt" márkához tartozó luxusszállodája négy és fél év alatt újult meg teljes körűen.

(Fotók: Jaksa Bálint)

jaksa bálint | nagy sztori | képek | budapest | passage

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom