Abban a villában lakhatsz, ahol James Bond született

Az épület több mint száz évig csupán a kiváltságosoknak volt látogatható, jövőre azonban megnyitja kapuit a világ előtt. A falai között szálloda, étterem és fürdő üzemel majd, de több eladó luxusrezidenciát is kialakítanak benne.

A londoni Old War Office számos titkot őriz, nem véletlenül. Az 1906-ban épült komplexum a Whitehall szomszédságában fekszik, pontosan Őfelsége lovas gárdájának bázisa mellett, mindössze öt percre a Downing Street 10-től.

Az épület falai között számos történelmi jelentőségű esemény is történt, többek között ott hozta meg Winston Churchill a brit fegyveres erőnek címzett parancsait és Sir Ian Fleming író is ott mutatta be elsőként a James Bond karakterét.

Az elmúlt évtizedekben öt Bond-filmet forgattak a falai között, de a népszerű Netflix-sorozatban, a Koronában is feltűnt. Az épület talán legnagyobb titka az, hogy földalatti alagutak hálózzák be, amelyeket politikai szereplők és kémek egyaránt használhattak.

Az ikonikus brit épület most teljesen újjászületik. Egy részében a The OWO luxushotel működik majd a maga 125 szobájával, másik szárnyában pedig nyolcvanöt luxusrezidenciát alakítanak ki. Úgy tudni, a luxusrezidenciák között lesznek kisebb penthouse lakások és öt hálószobás nagyobb ingatlanok is. Az épület belső terei azonban rendkívül változatosak, van, ahol a belmagasság a 4,4 métert is eléri. A monumentális épületben kilenc étterem és bár, valamint egy fürdőrészleg is helyet kap.

Az ingatlan átalakítását az a Hinduja Group vezeti, amely korábban a Historic England, a Museum of London Archaeology felújítási munkáját is koordinálta.

Korábban megírtuk, hogy mintegy 100 millió dollárért, azaz több mint 30 milliárd forintért árulják Pierce Brosnan malibui otthonát, amelyet bátran nevezhetünk egy James Bond ihletésű villának is.

(Fotók: Grain London)

luxus | lakás | palota | eladó | london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom