Close
30 milliárd forintért eladó a James Bond ihletésű luxusvilla

30 milliárd forintért eladó a James Bond ihletésű luxusvilla

Mintegy 100 millió dollárért, azaz több mint 30 milliárd forintért árulják Pierce Brosnan malibui otthonát, amelyet bátran nevezhetünk egy James Bond ihletésű villának is.

Pierce és Keely Shaye Brosnan húsz éve vásárolta meg az 1200 négyzetméteres telket 5,1 millió dollárért, majd rövid időn belül a szomszéd telket is hozzácsatolták 2,25 millióért.

Pár évig egy modern stílusú, egyszerűbb otthonban éltek, majd az egyik James Bond-film mindent megváltoztatott.

Ugyanis az egyik thaiföldi forgatás során a házaspárt olyannyira lenyűgözte a thai építészeti kultúra, hogy megbíztak egy építészpárost azzal a feladattal, hogy húzzanak fel a telekre egy olyan birodalmat, amely akár a film forgatási helyszínére is bátran beleillene.

Egy évtizedig tartottak a tervezési és kivitelezési munkálatok, az új ház végül 370 négyzetméter alapterületű lett, amelynek öt hálószobája és tizennégy fürdőszobája van. Az ingatlanban ezenkívül található edzőterem, könyvtár, stúdióterem, moziszoba, bár, konditerem és wellnessrészleg is, de a kert sem szégyenkezhet. Ott ékeskedik egy szabadtéri medence, amelyben természetesen sós víz csordogál, no és akad egy csodálatos vízesés is, valamint egy fedett étkezőrész.

Általában egy ingatlan esetében fontos kiemelni azt, hogy pazar kilátás nyílik az óceánra, a pálmafaligetekkel és orchideákkal tarkított csoda azonban lényegében az óceán szomszédja, így ebben az esetben nem bír sok hírértékkel. Az már annál inkább, hogy

a vendégek a thaiföldi teakfakapun át léphetnek be a kaliforniai birtokra, amelynek a ministrandját némi thaiföldi homokkal is felszórták.

És hogy miért hagy el két halandó egy ilyen paradicsomot? Miután a gyermekek kirepültek a családi fészekből, a házaspár egyre több időt tölt Hawaiin, ahol a jövőjüket is elképzelik. Van egy olyan érzésünk, hogy a csendes-óceáni szigeten is felüti a fejét rövid időn belül némi James Bond-inspiráció.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom