Close
30 milliárd forintért eladó a James Bond ihletésű luxusvilla

30 milliárd forintért eladó a James Bond ihletésű luxusvilla

Mintegy 100 millió dollárért, azaz több mint 30 milliárd forintért árulják Pierce Brosnan malibui otthonát, amelyet bátran nevezhetünk egy James Bond ihletésű villának is.

Pierce és Keely Shaye Brosnan húsz éve vásárolta meg az 1200 négyzetméteres telket 5,1 millió dollárért, majd rövid időn belül a szomszéd telket is hozzácsatolták 2,25 millióért.

Pár évig egy modern stílusú, egyszerűbb otthonban éltek, majd az egyik James Bond-film mindent megváltoztatott.

Ugyanis az egyik thaiföldi forgatás során a házaspárt olyannyira lenyűgözte a thai építészeti kultúra, hogy megbíztak egy építészpárost azzal a feladattal, hogy húzzanak fel a telekre egy olyan birodalmat, amely akár a film forgatási helyszínére is bátran beleillene.

Egy évtizedig tartottak a tervezési és kivitelezési munkálatok, az új ház végül 370 négyzetméter alapterületű lett, amelynek öt hálószobája és tizennégy fürdőszobája van. Az ingatlanban ezenkívül található edzőterem, könyvtár, stúdióterem, moziszoba, bár, konditerem és wellnessrészleg is, de a kert sem szégyenkezhet. Ott ékeskedik egy szabadtéri medence, amelyben természetesen sós víz csordogál, no és akad egy csodálatos vízesés is, valamint egy fedett étkezőrész.

Általában egy ingatlan esetében fontos kiemelni azt, hogy pazar kilátás nyílik az óceánra, a pálmafaligetekkel és orchideákkal tarkított csoda azonban lényegében az óceán szomszédja, így ebben az esetben nem bír sok hírértékkel. Az már annál inkább, hogy

a vendégek a thaiföldi teakfakapun át léphetnek be a kaliforniai birtokra, amelynek a ministrandját némi thaiföldi homokkal is felszórták.

És hogy miért hagy el két halandó egy ilyen paradicsomot? Miután a gyermekek kirepültek a családi fészekből, a házaspár egyre több időt tölt Hawaiin, ahol a jövőjüket is elképzelik. Van egy olyan érzésünk, hogy a csendes-óceáni szigeten is felüti a fejét rövid időn belül némi James Bond-inspiráció.

Ez is érdekelhet:

pierce brosnan | kalifornia | ingatlan | thaiföld | James Bond

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram