Close
Eljött a nap, hogy bevalljam, miért utálom a januárt

Eljött a nap, hogy bevalljam, miért utálom a januárt

Szerintem a január a legdepressziósabb hónap, mások szerint meg a február. Döntsük el!

Év eleje van, ilyenkor átgondolunk, értékelünk, elemzünk, tervezünk. Én most kiegészítem még egy tevékenységgel: vallunk. Én bevallom: nem szeretem ezt a hónapot. Igyekszem mindig pozitívan nézni az életet, nálam mindig félig tele a borospohár, de a január valamiért mindig képes lehúzni. Panaszkodni sem szeretek, de a január esetében előfordul. Mert hosszú és sötét és hideg. Ugyanúgy harmincegy napos, mint sok másik nap, de ez a harmincegy nap harmincötnek érződik. Néha harminchatnak is. A hideg is hidegebb, jobban lefagyasztja az ember arcát meg a lelkét, a fél öt felé beálló sötétség is szuperfekete, vákuumszerű féreglyuk. Undorító egy hónap ez, na.

Sokan egyetértenek velem, nekik is ekkor fogy el az energia, ekkor kerülnek a mentális klinikai halál állapotába. Ők a testvéreim, mi egy család vagyunk.

De amikor a januárra panaszkodok, észrevettem valamit. Vannak, akik szerint a február sokkal rosszabb.

Nem értem, miért. Akkor már több a napfény, kibújnak a hóvirágok, és az egész hónap huszonnyolc napos. Azt meg féllábon is. De amikor ezt mondom, a februárt nem szerető felebarátom tiltakozik: az a legrosszabb, mert az még mindig tél, és sötét és hideg és végtelen.

Értem, mire gondol, természetesen értem.

Aztán egyre több mindenkinek meséltem el, hogy mi a helyzet szerintem a januárral, és azt vettem észre, hogy kétféle ember van.

A januári meg a februári.

A szerkesztőségben is gyorsan végeztem egy kis közvéleménykutatást, és az eredmény azt mutatta, hogy 60% szerint a január a legdepressziósabb hónap. Úgy döntöttem, megkérdezem az olvasóinkat is, hogy kerekebb képet kapjunk.

Szerinted?

Akárhogy is, tartsunk ki, a március már nincs messze.

kvíz | február | január | depresszió

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztrokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram