Close
Eljött a nap, hogy bevalljam, miért utálom a januárt

Eljött a nap, hogy bevalljam, miért utálom a januárt

Szerintem a január a legdepressziósabb hónap, mások szerint meg a február. Döntsük el!

Év eleje van, ilyenkor átgondolunk, értékelünk, elemzünk, tervezünk. Én most kiegészítem még egy tevékenységgel: vallunk. Én bevallom: nem szeretem ezt a hónapot. Igyekszem mindig pozitívan nézni az életet, nálam mindig félig tele a borospohár, de a január valamiért mindig képes lehúzni. Panaszkodni sem szeretek, de a január esetében előfordul. Mert hosszú és sötét és hideg. Ugyanúgy harmincegy napos, mint sok másik nap, de ez a harmincegy nap harmincötnek érződik. Néha harminchatnak is. A hideg is hidegebb, jobban lefagyasztja az ember arcát meg a lelkét, a fél öt felé beálló sötétség is szuperfekete, vákuumszerű féreglyuk. Undorító egy hónap ez, na.

Sokan egyetértenek velem, nekik is ekkor fogy el az energia, ekkor kerülnek a mentális klinikai halál állapotába. Ők a testvéreim, mi egy család vagyunk.

De amikor a januárra panaszkodok, észrevettem valamit. Vannak, akik szerint a február sokkal rosszabb.

Nem értem, miért. Akkor már több a napfény, kibújnak a hóvirágok, és az egész hónap huszonnyolc napos. Azt meg féllábon is. De amikor ezt mondom, a februárt nem szerető felebarátom tiltakozik: az a legrosszabb, mert az még mindig tél, és sötét és hideg és végtelen.

Értem, mire gondol, természetesen értem.

Aztán egyre több mindenkinek meséltem el, hogy mi a helyzet szerintem a januárral, és azt vettem észre, hogy kétféle ember van.

A januári meg a februári.

A szerkesztőségben is gyorsan végeztem egy kis közvéleménykutatást, és az eredmény azt mutatta, hogy 60% szerint a január a legdepressziósabb hónap. Úgy döntöttem, megkérdezem az olvasóinkat is, hogy kerekebb képet kapjunk.

Szerinted?

72% Január
15% Február
13% Egyéb

Akárhogy is, tartsunk ki, a március már nincs messze.

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom