Eljött a nap, hogy bevalljam, miért utálom a januárt

Szerintem a január a legdepressziósabb hónap, mások szerint meg a február.

Év eleje van, ilyenkor átgondolunk, értékelünk, elemzünk, tervezünk. Én most kiegészítem még egy tevékenységgel: vallunk. Én bevallom: nem szeretem ezt a hónapot. Igyekszem mindig pozitívan nézni az életet, nálam mindig félig tele a borospohár, de a január valamiért mindig képes lehúzni. Panaszkodni sem szeretek, de a január esetében előfordul. Mert hosszú és sötét és hideg. Ugyanúgy harmincegy napos, mint sok másik nap, de ez a harmincegy nap harmincötnek érződik. Néha harminchatnak is. A hideg is hidegebb, jobban lefagyasztja az ember arcát meg a lelkét, a fél öt felé beálló sötétség is szuperfekete, vákuumszerű féreglyuk. Undorító egy hónap ez, na.

Sokan egyetértenek velem, nekik is ekkor fogy el az energia, ekkor kerülnek a mentális klinikai halál állapotába. Ők a testvéreim, mi egy család vagyunk.

De amikor a januárra panaszkodok, észrevettem valamit. Vannak, akik szerint a február sokkal rosszabb.

Nem értem, miért. Akkor már több a napfény, kibújnak a hóvirágok, és az egész hónap huszonnyolc napos. Azt meg féllábon is. De amikor ezt mondom, a februárt nem szerető felebarátom tiltakozik: az a legrosszabb, mert az még mindig tél, és sötét és hideg és végtelen.

Értem, mire gondol, természetesen értem.

Aztán egyre több mindenkinek meséltem el, hogy mi a helyzet szerintem a januárral, és azt vettem észre, hogy kétféle ember van.

A januári meg a februári.

A szerkesztőségben is gyorsan végeztem egy kis közvéleménykutatást, és az eredmény azt mutatta, hogy 60% szerint a január a legdepressziósabb hónap.
Akárhogy is, tartsunk ki, a március már nincs messze.

kvíz | február | január | depresszió

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom