Close
A világ legcsodálatosabb panorámájú nyilvános vécéi a Fudzsi-hegyre néznek

A világ legcsodálatosabb panorámájú nyilvános vécéi a Fudzsi-hegyre néznek

A Kengo Kuma építésziroda, úgy tűnik, mindenből ki tudja hozni a maximumot. A Fudzsi közelében alakítottak ki közterületi illemhelyet, ami olyan látványosra sikerült, hogy első ránézésre senki sem gondolná róla, milyen célokat szolgál.

A Fudzsi-hegy környéke különleges természeti adottságokkal rendelkezik, meleg vizű forrásaival, vízeséseivel és az ikonikus vulkánt körülvevő erdeivel igazán vonzó túracélpontnak számít. A KKAA tervezőcsapatát is ez a varázslatos környezet inspirálta akkor, amikor megalkották

a Fudzsi-hegy vonulatait lemásoló nyilvános mosdóhelyiségeket az Oath Hill Park pihenőhelyén.

A letisztult, minimalista stílusú építmények látványra egy hegyláncot alkotnak.

A toalettek fehér teteje nappal a hófödte csúcsokra, éjszaka pedig világító jelzőfényekre emlékeztetnek. Az anyaghasználat változatos, a fa rugalmasságot, az acél merevséget ad az épületnek, miközben a tetőmembránon beúszó fény barátságos hangulatot biztosít az apró helyiségben.

A világ legszebb illemhelyéig azonban egészen Norvégiáig kell utaznunk. Nyílt óceánra néző terasz, szerencsés esetben a sarki fény lélegzetelállító látványa, színesre mázolt és fűtött székek – ilyen is lehet egy mindenki számára látogatható nyilvános vécé.

(Forrás: Designboom, fotók: KKAA)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom