Close
A világ legcsodálatosabb panorámájú nyilvános vécéi a Fudzsi-hegyre néznek

A világ legcsodálatosabb panorámájú nyilvános vécéi a Fudzsi-hegyre néznek

A Kengo Kuma építésziroda, úgy tűnik, mindenből ki tudja hozni a maximumot. A Fudzsi közelében alakítottak ki közterületi illemhelyet, ami olyan látványosra sikerült, hogy első ránézésre senki sem gondolná róla, milyen célokat szolgál.

A Fudzsi-hegy környéke különleges természeti adottságokkal rendelkezik, meleg vizű forrásaival, vízeséseivel és az ikonikus vulkánt körülvevő erdeivel igazán vonzó túracélpontnak számít. A KKAA tervezőcsapatát is ez a varázslatos környezet inspirálta akkor, amikor megalkották

a Fudzsi-hegy vonulatait lemásoló nyilvános mosdóhelyiségeket az Oath Hill Park pihenőhelyén.

A letisztult, minimalista stílusú építmények látványra egy hegyláncot alkotnak.

A toalettek fehér teteje nappal a hófödte csúcsokra, éjszaka pedig világító jelzőfényekre emlékeztetnek. Az anyaghasználat változatos, a fa rugalmasságot, az acél merevséget ad az épületnek, miközben a tetőmembránon beúszó fény barátságos hangulatot biztosít az apró helyiségben.

A világ legszebb illemhelyéig azonban egészen Norvégiáig kell utaznunk. Nyílt óceánra néző terasz, szerencsés esetben a sarki fény lélegzetelállító látványa, színesre mázolt és fűtött székek – ilyen is lehet egy mindenki számára látogatható nyilvános vécé.

(Forrás: Designboom, fotók: KKAA)

fuji | illemhely | design | toalett | vécé

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram