Close
Norvégiáig kell utaznunk, ha ki akarjuk próbálni a világ legszebb vécéjét

Norvégiáig kell utaznunk, ha ki akarjuk próbálni a világ legszebb vécéjét

Nyílt óceánra néző terasz, szerencsés esetben a sarki fény lélegzetelállító látványa, színesre mázolt és fűtött székek. A leírás nem egy norvégiai penthouse-t rejt, hanem egy mindenki számára látogatható nyilvános vécét.

Helgelandskysten egy turisták által gyakran felkeresett hely a norvégiai Norland megye déli részén. Téli időszakban tobzódnak arrafelé a sarki fény vadászai, ugyanis az országban nem nagyon találunk ennél tökéletesebb területet a csodás jelenség megfigyelésére.

Már nem csupán az egyedülálló panoráma miatt kanyarodhatnak arrafelé az autósok, és egészen biztosan nem csak akkor állnak majd meg, ha a természet sürgős dologra szólítja őket.

Az ok egy igen mutatósra sikeredett, betonalapokra felhúzott dizájnos mellékhelyiség, melyet hatalmas üvegablakok formáznak, és különösen sötétedést követően ragyogja majd be a környéket, amint felkapcsolják a fényeit.

A világító árnyékszék köré egy mesés kilátást biztosító látványteraszt, egy parkolót és egy emlékművet is építettek. Utóbbi a második világháborúban elsüllyedt Uredd tengeralattjárónak állít örök emléket (a katasztrófában negyvenkét élet veszett oda). A hely keresztelője is innen ered: Uredplassen, ami norvégul nagyjából annyit jelent, hogy “félelmetes hely”.

A lépcsős látványterasz a távoli fjordokat engedi láttatni, mint ahogy a hatalmas óceánban és a messzeségben feltűnő hegycsúcsokban is lehet gyönyörködni, sőt, tiszta időben akár Lofotenig is ellátni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: nyttrom.no, Steniar Skaar)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom