Norvégiáig kell utaznunk, ha ki akarjuk próbálni a világ legszebb vécéjét

Nyílt óceánra néző terasz, szerencsés esetben a sarki fény lélegzetelállító látványa, színesre mázolt és fűtött székek. A leírás nem egy norvégiai penthouse-t rejt, hanem egy mindenki számára látogatható nyilvános vécét.

Helgelandskysten egy turisták által gyakran felkeresett hely a norvégiai Norland megye déli részén. Téli időszakban tobzódnak arrafelé a sarki fény vadászai, ugyanis az országban nem nagyon találunk ennél tökéletesebb területet a csodás jelenség megfigyelésére.

Már nem csupán az egyedülálló panoráma miatt kanyarodhatnak arrafelé az autósok, és egészen biztosan nem csak akkor állnak majd meg, ha a természet sürgős dologra szólítja őket.

Az ok egy igen mutatósra sikeredett, betonalapokra felhúzott dizájnos mellékhelyiség, melyet hatalmas üvegablakok formáznak, és különösen sötétedést követően ragyogja majd be a környéket, amint felkapcsolják a fényeit.

A világító árnyékszék köré egy mesés kilátást biztosító látványteraszt, egy parkolót és egy emlékművet is építettek. Utóbbi a második világháborúban elsüllyedt Uredd tengeralattjárónak állít örök emléket (a katasztrófában negyvenkét élet veszett oda). A hely keresztelője is innen ered: Uredplassen, ami norvégul nagyjából annyit jelent, hogy "félelmetes hely".

A lépcsős látványterasz a távoli fjordokat engedi láttatni, mint ahogy a hatalmas óceánban és a messzeségben feltűnő hegycsúcsokban is lehet gyönyörködni, sőt, tiszta időben akár Lofotenig is ellátni.

Ez is érdekelhet:

"Bármikor újraélném, csak több pálinkát vinnék" – Így lehet levadászni a sarki fényt

Aurora borealis. Mindenki tudja, hogy létezik, de keveseknek adatik meg, hogy kihúzzák a bakancslistájukról. Két olyan szerencsés férfival beszélgettünk, akik egy norvégiai estén ezt megtehették.

(Fotók: nyttrom.no, Steniar Skaar)

kilátó | dizájn | norvégia | wc

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom