Close
Jöhet egy gyors társas? Ezeket ajánljuk!

Jöhet egy gyors társas? Ezeket ajánljuk!

Sokan azt gondolják, a társasjátékozás hosszú ideig tart. Pedig ez nem minden esetben van így! Vannak gyorsan lejátszható, gyerekek számára ideális társasok is, mutatjuk, melyek ezek.

Mennyi az ideális játékidő?

Egy őszi, téli hétvégén kitűnő program lehet egy egész estés társasjátékozás a barátokkal vagy a családdal, de erre igen ritkán kerül sor. Ennek oka a legtöbbször az, hogy meg kell ismerni vagy feleleveníteni a bonyolult szabályokat, helyet kell csinálni az asztalon, ki kell pakolni a sok kelléket, és ezzel is megy az idő. A kisebb gyerekeknek már el is megy a kedvük a játéktól, mire valójában elkezdődne a parti.

Ilyen esetben mindenképp válasszunk könnyedebb, gyorsabb társast, ami akár fél óra alatt is lejátszható. A társasjátékboltok kínálatában érdemes szétnézni, vajon ők mit ajánlanak.

A Compaya webáruházban szerencsére létezik játékidő szerinti csoportosítás is, a jó társasjáték kiválasztásához ezt is figyelembe vehetjük. Ha junior korosztály számára keresel valami pörgőset, itt biztosan találsz!

Pörgős társasjátékok gyerekeknek

Leginkább a kártyajátékok azok, amelyekkel gyorsan elüthetjük az időt a gyerekekkel. Ám a párosító vagy memóriafejlesztő kártyákon kívül léteznek nagyszerű családi társasjátékok is. Amíg anya készíti a vacsorát vagy várni kell, míg a nagytesó megírja a leckét, nyugodtan elővehetünk egy gyors társast!

A Compaya kínálatában közel 600-féle ilyen társasjáték található, ebből válogattunk néhányat kedvcsinálóként.

Az óvodások számára a Sajtbirodalom a legjobb választás: dobókockával játszható, a gondolkodást fejlesztő izgalmas játék, ahol a kis egérkéknek meg kell szerezniük minél több sajtot, s közben vigyázni, hogy a cica ne kapja el őket.

Kisiskolásoknak javasoljuk a Fabulantica nevű játékot, mely egy elvarázsolt birodalomba kalauzolja el a résztvevőket. Kártyákat használó, a memóriát fejlesztő társasjáték ez, mely 20-30 perc alatt lejátszható.

SET – a felismerés családi játéka

A rövid játékidejű társasjátékok közül a SET nevű kártyajátékot mindenképp érdemes megemlíteni, mert ez több díjat is nyert. A logika, a megfigyelőképesség fejlesztésére kiváló, ugyanakkor nagyon szórakoztató is. A feladat nem túl bonyolult, mégis nagyon oda kell figyelni, hogy hibátlanul elvégezzük: 3 darab kártyát kell összegyűjtenünk a lerakott lapokból úgy, hogy legyen bennük valami közös. Az ábrázolt szín, forma, mennyiség és a telítettség is számít, nem mindegy tehát, mit választunk.

Előnye a játéknak, hogy nincsenek körök, vagyis nem kell egymásra várakozniuk a játékosoknak: ettől olyan pörgős. Kis helyen is elfér, így egyrészt magunkkal is vihetjük utazáskor, másrészt nem is kell nagy előkészület a játékhoz.

Ha további érdekes, rövid játékidejű társasjátékot is kipróbálnál, nézz szét a Compaya társasjátékbolt honlapján! Ott a termékleírásoknál rövid videóval és magyar nyelvű játékszabállyal is segítik a választást.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram