Close
Jól áll a világ legsötétebb feketéje az új BMW X6-nak

Jól áll a világ legsötétebb feketéje az új BMW X6-nak

A világ legfeketébb feketéjével festették le az autót, amelyet ki is állítanak majd a frankfurti autószalonon.

A Vantablack VBx2-es festékkel lefújt X6-os minden kétséget kizáróan a legsötétebb autó az egész világon. A Surrey Nanosystems által fejlesztett spéci festék apró, függőlegesen elhelyezkedő szénszálas elemekből áll. A néhány éve kifejlesztett Vantablack a legsötétebb mesterséges anyag, ami a látható fény 99,96 százalékát képes elnyelni.

Mivel az eredeti Vantablack kizárólagos jogai egy Anish Kapoor nevű művészhez tartoznak, ezt a BMW-t annak egy kissé módosított változatával, a VBx2 festékkel kezelték le. Végeredményben ez a BMW a fény egy százalékát tükrözi vissza, így még mindig elképesztően feketének tűnik, mégis minden szögből láttatni engedi az autó körvonalait.

Épületet festettek már le ugyanezzel az árnyalattal korábban, autót azonban még soha. Valószínűleg a BMW is csak reklámfogásként tekint erre a kísérletre, bár az álcafestések technológiáját forradalmasíthatják vele. Az összhatás mindenesetre zseniális, igen látványos, hogy néhány világító elemen kívül kivehetetlenek a részletek.

A BMW szerint ez a különleges festés tökéletesen kiemeli az új X6-os kifejező formatervezési nyelvét, annak magabiztos, domináns és izmos megjelenését. Aki szeretné, akár személyesen is megcsodálhatja ezt a fekete fenevadot a szeptemberi frankfurti autószalonon.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom