Close
A világ leghíresebb „láthatatlan háza” 6,6 milliárd forintért keresi új tulajdonosát

A világ leghíresebb „láthatatlan háza” 6,6 milliárd forintért keresi új tulajdonosát

A tükörbevonatú luxusingatlan tökéletesen belesimul a Mojave-sivatagba.

A Mojave-sivatag közepén elhelyezkedő Joshua Tree rezidencia a sziklás tájat tükröző üvegborításáról kapta a nevét. A szögtől, a napszaktól vagy akár az időjárástól függően a minimalista ingatlan szinte eltűnik a zord környezetében. Az évek során a „láthatatlan ház” legendássá vált, több film és reklámkampány forgatási helyszíne is volt. Tulajdonosai most megválnának tőle,

nem kevesebb, mint 18 millió dollárért, azaz több mint 6,6 milliárd forintért.

A jelenlegi tulajdonosai a 2000-es évek elején vásárolták meg a telket, az első építmény azonban nem felelt meg a helyi előírásoknak. Így az egyik tulajdonos maga kezdte el felvázolni

a 2001: Űrodüsszeia által ihletett és a New York-i felhőkarcolók hangulatát megidéző házat.

A neves Los Angeles-i építész, Tomas Osinski együttműködésével 2019-ben készült el az ingatlan, ami összesen hat éven át épült. A homlokzatot hővisszaverő üveg borítja, ami egyben a ház tükörszerű megjelenését is adja. Ráadásul kiszűri az ultraibolya sugarakat és az infravörös frekvenciákat is.

Az építési folyamat során természetesen a fenntarthatóság volt a legfontosabb,

ez a környezetbarát anyagok felhasználásával megépített tetőben és a napenerigával működő elektromos rendszerben is megmutatkozik.

A belső térben három, saját fürdőszobával rendelkező hálószoba, egy konyha és egy étkező kapott helyett a hatalmas nappali mellett, amihez egy százméteres fedett medence is tartozik.

A főhálószoba éke a kétezerötszáz kilós üvegkereten fekvő ágy.

(Forrás: RobbReport, fotók: Chris Hanely, Brian Ashby)

üvegház | joshua tree | invisible house | láthatatlan ház | joshua tree nemzeti park

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram