Close
Szerinted együtt el tudunk ültetni ezer fát egy hónap alatt?

Szerinted együtt el tudunk ültetni ezer fát egy hónap alatt?

Augusztus 6-án indult az év elején debütáló Plant A Tree Cocktail zöld kezdeményezés és a Nosalty.hu közös kampánya, melyhez csatlakozva most mi is tehetünk a környezetünk védelméért. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 5-ig, a jótékonyság világnapjáig ezer fát ültessenek el velünk közösen az otthonunkért, a bolygónkért.

A Plant A Tree Cocktail, a világ első zöldülő koktélja idén januárban startolt el Budapestről. A zöld kezdeményezésnek köszönhetően bárki hozzájárulhat a föld újraerdősítéséhez – csak egy italt kell vásárolnia. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba és a szórakozóhelyekre világszerte. A gin alapú Plant A Tree koktél megvásárlásával névre szóló fát ültetnek mindenkinek, így népszerűsítik a globális felmelegedés elleni küzdelmet.

A Nosalty szerkesztőségének mindig is fontos volt a környezettudatosság, a klímaváltozás elleni harc, melyre rendszeresen, aktívan fel is hívják a figyelmet. Júliusban például egy egy hónapos kampány segítségével népszerűsítették a műanyagmentesség fontosságát Instagram-oldalukon. Napi tippekkel mutatták be azokat a módszereket, amelyekkel bárki  beépítheti az életébe a műanyagmentességet. Augusztus hónapban pedig a Plant A Tree Cocktail kezdeményezéssel közösen az Együtt ezer fáért! kampányban működnek közre a szerkesztőség tagjai.

Az Együtt ezer fáért! kampányhoz csatlakozva most pedig az országban bárki, akár otthonról is megvásárolhatja a saját fáját, ezzel is támogatva a klímaváltozás elleni harcot. Nincs más dolgunk, mint ellátogatni az egyuttezerfaert.hu oldalra, és 1990 forintért elültetni a saját fánkat. Ezután a Nosalty.hu és a Plant A Tree Cocktail csapata egy sorszámmal ellátott, névre szóló tölgyfacsemetét ültet nekünk, ezzel gyarapítva a privát földeken lévő Plant A Tree erdőket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Plant a Tree)

FOLYTASD EZZEL
Erzsébet királynő palotájából föld alatti alagút vezet egy közeli Martini-bárhoz
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom