Close
Mintha az erdőt kémlelő minyonok lennének ezek a játékos faházikók

Mintha az erdőt kémlelő minyonok lennének ezek a játékos faházikók

A faházikókban alapjáraton is van valamiféle játékosság, ám a Studio Precht legújabb dizájnja még képes fokozni.

Ez a kissé bohókás koncepció a faházakat gyártó Baumbau számára készült, és leginkább úgy néz ki, mintha egy periszkóp vagy a Minyonok című animációs film egyik szereplője leskelődne az erdőben.

A Bert névre keresztelt faház kör alakú modulokra épül, amelyekből különböző nagyságú és különböző alakú, csőszerű épületeket rakhatunk össze.

Tulajdonképpen csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogyan is nézzen ki a gyermekkorunkban megálmodott faházikónk.

Kompakt miniotthonoktól kezdve egy komplett hotelig bármit összelegózhatunk az egyes építőelemekből.

A dizájnt megálmodó építész elmondása alapján arra gondolt tervezés közben, hogy egy gyerek vajon miként álmodna újra egy klasszikus faházat? Nem egy hagyományos épületet akartak tervezni, hanem valami teljesen egyedit és mókásat, mondván, ez a fajta játékosság hiányzik a modern építészetből.

Kívülről tehát bohókásan fest, belül azonban kifejezetten otthonos, egy hangulatos fészekre emlékeztető atmoszférát teremtenek a görbe falak, amelyek a hatalmas ablakokra vagy erkélyekre terelik a figyelmet. A tervek szerint az első modulok 2020 tavaszán készülhetnek el.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Studio Precht)

Ez is érdekelhet:

moduláris ház | erdő | minyon | kompakt | természet

FOLYTASD EZZEL

Eladó ez a Gaudí ihlette, lenyűgöző, háromszintes penthouse

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram