Close
Vizuális katarzis ez az arizónai kiállítótér

Vizuális katarzis ez az arizónai kiállítótér

Wonderspaces névre hallgat a kiállítótér, ahol az Elswhere fantázianevű, igencsak sokszínű tárlatot járhatjuk végig. Céljuk, hogy a valóságban érzékelhető teret kiterjesszék, és olyan installációk közé kalauzolják a látogatókat, amelyek nagy része kiszakít a megszokott vizuális ingerek közül. 

Olyan alkotók műveit figyelhetjük meg testközelből, mint például Maja Petrić, aki azt a kérdést járja körbe, hogy lényegében minden emberi lény egy csillagból került a bolygóra. Talán azért befolyásolják a fényviszonyok olyannyira a hangulatunkat, mert mindannyian “fényből” lettünk? Maja Petrić “galaxisában” járva ezen is elgondolkozhatunk.

A Foo/Skou interaktív szobájában nyolcvanegy darab felföggesztett fagolyóval találkozunk. A dán alkotópáros nemcsak a mozgással, hanem hangokkal is operált: kilenc ember énekét loopolják, miközben mozgatjuk a gömböket, ezzel pedig minden egyes látogató új zenét hoz létre.

Az onformative, Nick Verstand & Geert Schaap csoport Anima nevű installációja szintén a formák és a hangok kettősén alapszik. Egy folyékony térben úszhatunk a hangokkal.

Az Experiment 2.C-ért Dan Goods és David Delgado felel. A mindenség, a végtelen a témájuk, és a legérzékletesebben ismertetik az érzékelésünk azon szegmensét, a körülöttünk lévő valóságot, amit mi magunk már nem is veszünk észre. Ők álmodták meg a Museum of Awe-t is.

Nem kevésbé káprázatos Pierre Le Riche Rainbow Roomja, amely szivárványszínével saját identitása keresését, illetve származási helye, Dél-Afrika konzervatívabb miliőjét állítja szembe egymással.

Mesplé a technológiát hívja segítségül. A Killing Time ferrofluiddal dolgozik, ami statikus koponyájából csöpög, illetve mozog, amint a valaki a közelébe ér.

Olyannyira interaktív a tárlat, hogy Lucas Rizzotto installációjába mi magunk is beleszólhatunk. Egy kiterjesztett valóságot hozott létre, amiben a látogató a legjobban érezheti magát. Az álomvilágban gondolatokat, álmokat, vágyakat, titkokat hallgathat meg, melyeket az előző látogatók rögzítettek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wonderspaces.com)

arizona | művészet | galéria | exhibition | amerika

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram