Close
Mezítlábas szaladgálásra csábít ez a mesés óceánparti nyaraló

Mezítlábas szaladgálásra csábít ez a mesés óceánparti nyaraló

Nosztalgikus vibrálások és gyerekkori érzések kerítenek hatalmukba ettől a kaliforniai víkendháztól.

Kalifornia homokos partjainál, a Santa Cruztól délre fekvő Pajaro-dűnéknél renoválták ezt a piramis alakú házat a Fuse Architects építészei. A három hálószobás házat egy Szilícium-völgyben dolgozó pár és három gyermeke számára alakította át a stúdió: cédrusborítást kapott az épület, megnövelték az ablakokat és világosítottak a beltéren az építészek.

Az eredmény egy olyan nyaraló lett, amitől úgy kerülünk azonnal nosztalgikus hangulatba, hogy sosem voltunk Kaliforniában gyerekek.

A ház eredetileg 1968-ban épült és 139 négyzetméteres, jellegzetessége pedig a szabálytalan piramist formázó tető. A régi ház belül sötét volt és bunkerszerű, az építészek elsősorban ezen dolgoztak:

elképesztően kivilágosították a tereket és számos új ablakot nyitottak a házon (melyhez jelentősen megemelték a tetőzetet), hogy beengedjék a napfényt.

A házat csodás, légies érzés járja át minden helyiségben — nem is tudnánk máshol elképzelni, csakis vízparton.

A víkendház belső tereinek világos színpalettájához szándékosan egy kontrasztos, sötét cédrusburkolatot kapott kívülről a ház, mely nem csak az enteriőrökkel állítható párba, hanem a dűnékkel és szélfútta óceánparti növényzettel is remekül fest.

Elborozgatnánk itt barátokkal nagyon sokáig, de persze csakis mezítláb!

(Fotók: Joe Fletcher)

kalifornia | ház | építészet | nagy sztori | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezek az ötcsillagos luxusszállodák képviselik a legmagasabb minőséget ma Magyarországon

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram