Mezítlábas szaladgálásra csábít ez a mesés óceánparti nyaraló

Nosztalgikus vibrálások és gyerekkori érzések kerítenek hatalmukba ettől a kaliforniai víkendháztól.

Kalifornia homokos partjainál, a Santa Cruztól délre fekvő Pajaro-dűnéknél renoválták ezt a piramis alakú házat a Fuse Architects építészei. A három hálószobás házat egy Szilícium-völgyben dolgozó pár és három gyermeke számára alakította át a stúdió: cédrusborítást kapott az épület, megnövelték az ablakokat és világosítottak a beltéren az építészek.

Az eredmény egy olyan nyaraló lett, amitől úgy kerülünk azonnal nosztalgikus hangulatba, hogy sosem voltunk Kaliforniában gyerekek.

A ház eredetileg 1968-ban épült és 139 négyzetméteres, jellegzetessége pedig a szabálytalan piramist formázó tető. A régi ház belül sötét volt és bunkerszerű, az építészek elsősorban ezen dolgoztak:

elképesztően kivilágosították a tereket és számos új ablakot nyitottak a házon (melyhez jelentősen megemelték a tetőzetet), hogy beengedjék a napfényt.

A házat csodás, légies érzés járja át minden helyiségben — nem is tudnánk máshol elképzelni, csakis vízparton.

A víkendház belső tereinek világos színpalettájához szándékosan egy kontrasztos, sötét cédrusburkolatot kapott kívülről a ház, mely nem csak az enteriőrökkel állítható párba, hanem a dűnékkel és szélfútta óceánparti növényzettel is remekül fest.

Elborozgatnánk itt barátokkal nagyon sokáig, de persze csakis mezítláb!

(Fotók: Joe Fletcher)

ház | nagy sztori | dizájn | építészet | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom