Close
Ciprus, óceán, Kalifornia, békesség

Ciprus, óceán, Kalifornia, békesség

Ez a négy szó jut azonnal eszünkbe erről az óceánra néző, csodás hétvégi nyaralóról, ahol minden a nyugalomról és a végtelen hullámokról szól.

A Feldman építészstúdió tervezte ezt az óceánparti házat Santa Cruzban egy San Franciscóban élő család víkendházaként. A Surf House névre keresztelt nyaralóhoz bontott cédrus használtak, a dizájn pedig páratlan érzékenységgel képezi le a tájat.

A nagyvonalú, 417 négyzetméteres nyaralóhoz tágas teraszrész tartozik, ahol úgy érezhetik magukat a lakók, mintha a saját mólójukon állnának. A ház két részre tagolódik: egy hátsó, óceánra nyíló traktusra, ahol a nappalit, étkezőt és hálókat találjuk, az elülső részen pedig a garázs és a szörfdeszkáknak kialakított “deszkaszoba” kapott helyet.

A fényárban úszó házban a legdominánsabb alapanyag a cédrus, ami aranybarna színével meleg harmóniát áraszt minden helyiségben.

A folyamatos kilátásról az óriási, tolható üvegajtók gondoskodnak a földszinten, az emeleten pedig a privát teraszos nagyhálószobát, egy vendéghálót és egy irodahelyiséget találjuk, de a fürdőből is egészen elképesztő a panoráma.

A nyaralóban csodásan egyesül a magasdizájn és az átlagos kaliforniai esztétika, a végeredmény pedig egy olyan varázslatos és békés hely, ami már képekről is simogatja a lelkünket.

(Fotók: Joe Fletcher)

dizájn | nyaraló | kalifornia | ház | szörf

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram