Close
A vízzel való takarékosságra szólította fel a turistákat egy kaliforniai város

A vízzel való takarékosságra szólította fel a turistákat egy kaliforniai város

Mendocinóban a kihelyezett táblákon az alábbi olvasható: “Súlyos szárazság. Kérjük, takarékoskodjanak a vízzel.”

A tengerparti városban a szárazság miatt kénytelenek voltak lezárni a szállodák halljainak mosdóit is. A San Franciscótól néhány órányira északra fekvő településen nyilvános hordozható vécéket vetnek be és figyelmeztető táblákon kérik a lakosokat, valamint a turistákat, hogy takarékoskodjanak a vízhasználattal.

A rendkívüli vízhiány a túl kevés eső miatt alakult ki, így nem töltődtek fel azok a kutak, melyekből a város ivóvízhez jut. A válságot ráadásul mélyítette, hogy Mendocino legfőbb tartalék vízellátója, Fort Bragg vízkészlete is jelentősen megcsappant a Noyo-folyó alacsony vízhozama miatt.

Ez most egy igazi vészhelyzet, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az egyik panzióban a vendégváró falatokat üveg helyett papírtányérokon szolgálják fel, a vízmegtakarítás érdekében leállították a kertek öntözését, sőt, arra is megkérték a vendégeket, hogy legyenek tekintettel a vízhiány súlyosságára, és ne zuhanyozzanak olyan hosszan, mint otthon szoktak.

A Mendocino Megyei Vízügyi Ügynökség tájékoztatása szerint ezen a télen a megyében a szokásos csapadékmennyiség csupán 38 százaléka érkezett meg. Az aszályos időjárási viszonyok következtében pedig Kaliforniában továbbra is rekordméretű az erdőtűzek száma.

Hogy jó hír is jöjjön Kaliforniából, a Coachella-völgy sivatagos vidéke ad majd otthont az Egyesült Államok első, kizárólag háromdimenziós nyomtatással készülő házakból álló városnegyedének. A projekt mögött álló két kaliforniai vállalat, a fenntartható ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Palari és a Mighty Buildings nevű építéstechnológiai cég egy kéthektáros földterületen fogja kialakítani a tizenöt környezetbarát otthon alkotta negyedet Rancho Mirage-ban.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

turisták | usa | vészhelyzet | vízhiány | Mendocino

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram