Close
Kanapék vásárlása innovatív módon

Kanapék vásárlása innovatív módon

A bútorok online vásárlása már régóta lehetséges, azonban legnagyobb kihívást a képzelőerő jelenti. Sokan nem tudják elképzelni, hogyan mutat, vagy egyáltalán befér-e a választott ülőgarnitúra a nappaliba, harmonizálnak-e egymással a színek. Egy egyenes kanapé, vagy egy sarokgarnitúra lenne az optimális a térkihasználás szempotjából? Ezek a kérdések természetesen nemcsak virtuális, hanem fizikai bútorboltban történő vásárlás során is felmerülnek. A probléma megoldása érdekében a bútoripar egyre inkább a kiterjesztett valóság – vagy röviden AR – felé fordul.

Kanapévásárlás a kiterjesztett valóság segítségével

Sok vásárló számára az internetes boltok böngészésével eltöltött órák, a bútorüzletek többszöri látogatása és a saját otthonuk időigényes bemérése egyaránt hozzátartozik a bútorvásárláshoz – ez időbe és sokszor idegbajba kerül. Hogyan törhetjük le a kanapévásárlás előtti a frusztrációt a potenciális vásárlóktól, és hogyan tehetjük a vásárlási élményt pozítívvá?

Annak érdekében, hogy vásárlóinak még jobb vásárlási élményt kínálhassanak, az úttörő bútorkereskedők technikai innovációkra támaszkodnak. A legújabb trend az Augumented Reality, vagy röviden AR, ami magyarul annyit jelent, hogy kiterjesztett valóság. Ez a technológia lehetővé teszi egy valós létező környezet kombinálását számítógéppel támogatott modellekkel. A kiterjesztett valóság fotorealisztikus 3 dimenziós modelleken alapul, és így amely lehetővé teszi akár az ülőbútorok megtapasztalását saját nappalinkban, mielőtt még megrendelnénk őket. Bár a trend még gyerekcipőben jár, de máris forradalmasította az iparágat.

Foto: Eston sarokkanapé. kanape-shop.hu

Ez a technológia futurisztikus vásárlási élményt ígér, és nem hagy megválaszolatlan kérdést a vásárlás során.

Mi az a kiterjesztett valóság?

A kiterjesztett valóságot termékképek elemzésével és 2 dimenziós műszaki rajzok beépítésével hozzák létre, mely lehetővé teszi egy cikk 3D-s ábrázolását, amely a lehető legélethűbb lesz. A 3 dimenzionális modellek CGI technológiával készülnek, ezért az elválaszthatatlanul kapcsolódik az AR-hez.

Mi az a CGI?

A CGI az angol “Computer Generated Imagery” rövidítése, ami magyarul “számítógép által generált képalkotás”-t jelent, és mely folyamat teljesen fotorealisztikus képeket hoz létre, és ezáltal a kiterjesztett valóság alapvető építőköveként szolgálnak.

Hogyan működik a kiterjesztett valóság a bútorvásárló ügyfelek számára?

A kitejesztett valóságot kétféleképpen használhatjuk: egyedül, vagy tanácsadó által, és használatához csak egy okostelefonra, vagy táblagépre van szükségünk amin keresztül a virtuális effektust egy alkalmazással vezérelhetjük.

Az alkalmazás segítségével egyszerűen kiválaszthatjuk az általuk megtekinteni óhajtott digitális terméket – ami lehet egy kanapé is – és egy AR-alkalmazás segítségével elhelyezhetjük akár nappalinkban is. A kanapétervezés során program a környezet minden arányát figyelembe veszi, így pillanatokon belül megtudhatja, hogy a bútor illeszkedik-e és harmonizál e a lakberendezési stílusával. A kanapé elhelyezésekor nem csak a pozíció változtatható, hanem maga a bútor is, ha más formájú vagy színű modellre kíváncsi, az pillanatok alatt megváltoztatható. Akár online vásárláskor, akár bútorbolti kereskedésben – ez az előzetes tervezési lehetőség által a vásárlás kevésbé lesz absztrakt, és nagy valószínűséggel a vásárlás sikeres lezárásához is vezet.

Mit jelent a kiterjesztett valóság a magyarországi bútoripar számára?

Gyakorlatilag otthon tesztelhetjük új bútorunkat a kiterjesztett valósággal. A nagy nemzetközi bútoripari szereplők már használják a bútorok számítógéppel generált vizualizációját az AR-vel kombinálva, de szerencsére a magyarországi innovatív kereskedők és gyártóknál is igénybe tudjuk venni a technológiát.

Ezek a cégek folyamatosan arra törekszenek, hogy teljes termékeiket digitális 3D-s modellként építsék fel, hogy a jövőben minden bútordarabot és berendezést a egy AR alkalmazáson keresztül választhassunk ki.

A számítógép által generált képalkotás, vagyis CGI a kiterjesztett valósággal kombinálva tehát valódi lehetőséget jelent vásárlók megnyerésére a helyhez kötött kereskedelemben és online is.

A vásárlóként könnyebb vásárlási döntést hoznunk, mely hatékonyabb vásárlást, és igazi szórakozást jelent ezzel az új, izgalmas technológiával, ugyanakkor csökkentett kockázatot viselünk a bútorvásárlás során.

A bútorgyártó és kereskedő cégek számára az Augumented Reality technológia lehetőséget jelent arra, hogy fokozott interakciót alakítsanak ki az ügyfelekkel, és érzelmekkel gazdagítsák saját márkájukat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram