A káoszfőzés az új gasztrotrend, amiért megőrülnek az internetezők

Kreativitást igényel és még az élelmiszerpazarlást is csökkenti az új gasztrohóbort.

Az elmúlt hetekben a #ChaosCooking hashtag letarolta a TikTokot, ahol több már mint kétmillió említésnél jár. És bár a főzési módszer korántsem új, bárki kipróbálhatja.

A káoszfőzés egy nagyon egyszerű megállapításon nyugszik. Benézünk a hűtőbe, felmérjük a rendelkezésre álló alapanyagok körét és kijelentjük: "Igen, tudok ezzel valamit csinálni." A lényege pedig pontosan ez: felhasználjuk azt, ami tudunk és meglátjuk, mi sül ki belőle.

A káoszfőzés egyik koronázatlan királya @YourBarefootNeighbor, aki már közel egymillió követővel rendelkezik. Sikerének titka, hogy nem a fine diningra törekszik, hanem

a hétköznapi, otthoni hűtőtartalommal gazdálkodik.

Normál ételeket főz, egyszerű megoldásokkal, ez pedig sokak számára vonzó.

Azt mondja, a legtöbb hobbiszakácsnak többször is meg kell néznie egy receptet, mielőtt nekiáll az elkészítésének, közben pedig megállapítja, hogy egy sor hozzávaló hiányzik. Ezért elrohan az boltba, hogy beszerezze, de lehet, hogy éppen ott nem talál egyetlen darabot sem, így egy másik üzletet is fel kell keresnie.

A tiktokker azt vallja: nem megy vissza, nem megy át egy újabb üzletbe, csak azt veszi meg, ami könnyen hozzáférhető és így készít jól ételeket.

"Ez az igazi élet" - teszi hozzá.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)

tiktok | káoszfőzés | gasztrotrend | káosz | divat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom