Megvan az időpont, ekkor indulnak el Budapest karácsonyi villamosai

Míg tavaly az adventi villamosok energiatakarékossági okokból nem kaptak díszkivilágítást, idén újra teljes pompájukban ragyognak majd a fényjárművek, a BKV pedig meglepetéssel is készül.

Mint Facebook-eseményükben írják, az adventi és a karácsonyi időszak látványossága, a BKV Fényflottája nemcsak a fővárosiaknak, hanem a Budapestre látogatóknak is ünnepi hangulatot teremt.

A feldíszített, fényárban úszó járművek december 1-én, napnyugta után gördülnek ki a Hungária kocsiszínből, amit meg is lehet nézni.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Sport utcába, ahol személyesen is láthatjuk, ahogyan a járművek elhagyják a kocsiszínt.

Továbbra is  a Fényflotta részét képezi többek között az eredeti Fényvillamos, az UV, egy Combino, egy TW6000, egy ICS, egy KVCS-7 és egy T5C5K2. Sőt, az idén meglepetéssel is készül a társaság, és 2023-ban útjukra indulnak a fénybuszok is. A BKV Fényflottájának tagjaira 2024. január 7-ig lehet majd felszállni. A menetrendek megtalálhatók lesznek a BKK oldalán.

Budapesten egyre könnyebb karácsonyi hangulatba kerülni, mert megnyitották kapuikat az adventi vásárok, és Téli Élménypark is nyílt a belvárosban, korcsolyapályával.

(Forrás: Facebook, képek: Getty Images, Facebook)

adventi | villamos | fényflotta | karácsony | kivilágított

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom