Close
Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

A BKV-nál már hagyomány, hogy minden évben elindítja égősorokkal díszített adventi villamosát, amely meghitt látványt csempész a város szürke utcáira.

Idén azonban a karácsonyi járatokat is utolérte a spórolás, ezért nem kapnak tündöklő égősorokat, csak “az adventi hangulatú belső díszítés teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen”, mint a cég a villamost bemutató Facebook-posztban írja.

Ebben az évben így nem is a fényvillamos, csak az adventi villamos nevet kapta az UV nosztalgiajármű, mely november 25-től egészen karácsonyig közlekedik és Budapest különböző pontjain bukkan majd fel, de “ezúttal nem a megszokott fényruháját ölti magára”.

Az UV sem valamiféle fényjelenségre utal itt, hanem a villamos típusára, ami 1956-ban mutatkozott be a fővárosban, és 1965-ig a legnagyobb darabszámban gyártott magyar villamossá vált, mígnem 2007-ben végleg kivonták a forgalomból. A BKV nosztalgiaflottájában jelenleg mindössze négy darabot őriznek belőle.

A villamos tehát tagadhatatlanul különleges, de azért mégsem az igazi legalábbis ez derül ki a poszt alatt csalódottan kommentelők véleményéből, akik szomorúságuknak vagy egyenesen felháborodásuknak adtak hangot a fényfüzérek hiánya miatt,

és akadtak, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy annyira sokat nem is lehet ezzel spórolni. A korábbi évek villamosaihoz képest valóban lehet némi hiányérzete az embernek.

A 2017-es fényvillamos
Ez pedig a 2018-as

A járattal mindenesetre hétköznap délután kettő és öt között a 2-es villamos vonalán lehet találkozni, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig délelőtt tíz és délután öt között az adott menetrend szerint közlekedik, és útvonalát valós időben is lehet követni.

Nemcsak a villamosokról, de bizonyos budapesti utcákról is hiányoznak az idén a fényfüzérek, és olyan város is akad az országban, amely magát az áramos közlekedést is szinte teljesen leállítja a takarékosság jegyében.

(Forrás: BKV Zrt./Facebook, képek: BKV Zrt./Facebook, Getty Images)

 

 

fények | fényvillamos | ünnepi fények | budapest | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram