Close
A főváros karácsonyi fényeit is utolérte a végzet

A főváros karácsonyi fényeit is utolérte a végzet

Idén nem építi ki a karácsonyi díszítő világítást a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken.

Korábban írtunk arról, hogy több európai nagyváros is visszavesz a karácsonyi fényeiből, most pedig a Fővárosi Közgyűlés is így döntött a jelenlegi gazdasági helyzetre tekintettel. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes előterjesztését 18 igen szavazattal, három nem szavazat ellenében, nyolc tartózkodás mellett támogatta a testület.

Az intézkedés révén 28,3 millió forintot lehet spórolni, illetve mint írták jelentős szén-dioxid-kibocsátáscsökkentés is elérhető.

Az előbbi összeget az önkormányzat az általános tartalékba csoportosítja át.

Több európai város is spórol a fénnyel, ahol tud, az energiatakarékosság jegyében rövidebb ideid tart az Eiffel-torony kivilágítása, Németországban pedig a boltok lámpáit is lekapcsoltatják éjszakára.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

díszkivilágítás | karácsonyi fények | rezsi | fények | budapest

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram